Nors mūsų šalies fanai tikėjosi, kad tai – tik gandai ir D-Mo ant parketo grįš bent per NBA atkrintamąsias varžybas, Hiustono „Rockets“ vyriausiasis treneris Kevinas McHale'as patvirtino blogiausias prognozes.

„Jis buvo tas, per kurį mes sukome savo atakas. D. Motiejūnas sugebėdavo atsidengti po krepšiu ir, kai mūsų puolimas strigdavo, stengdavomės žaisti būtent per jį, ypač rungtynių pabaigose – ir jis mums pelnydavo taškus. D-Mo darė spaudimą varžovų gynybai. Mums jo labai trūks“, – teigė K. McHale'as.

„Skaudu, nes jis itin sunkiai dirbdavo. Man jo labai gaila. Jis – vienas iš tų vyrukų, kurie veltui nešvaistė nė vienos dienos. Kai turėdavome laisvadienį, D-Mo dirbdavo ties savo metimais. Jis – tikrai juodadarbis. ir žinau, kad jis labai pasiilgs krepšinio. Vaikis jį tiesiog myli“, – Teksaso dienraščiui „The Houston Chronicle“ sakė „Rockets“ strategas, pridūręs, kad lietuvis dėl nugaros skausmų iš rikiuotės iškrito keliems mėnesiams.

Dėl D. Motiejūno traumos nesmagiai jautėsi ir Terrence'as Jonesas.

„Žmogau, tai – tiesiog sukrečianti žinia. Jis – vyrukas, su kuriuo aš kartu atėjau į šią lygą. Šie metai mums buvo labai sunkūs traumų prasme – iš pradžių aš, o dabar jis. Labai labai sunku būti traumuotam ir būti priverstam tik iš šono stebėti, kaip žaidžia tavo komandos draugai. Aš meldžiuosi už jį. Tikiuosi, kad jam pavyks sugrįžti ir daryti tą patį, ką ir iki traumos“, – linkėjo T. Jonesas.

„The Houston Chronicle“ žurnalisto Jonathano Feigeno teigimu, D. Motiejūnas kartu su Kevinu Durantu yra vieninteliai žaidėjai lygoje, kurie šį sezoną pataikė daugiau nei 50 procentų visų savo metimų ir bent 36 procentus tritaškių (išmetę jų bent po 100).

D-Mo šiemet tapo tikru „Rockets“ atradimu: iki nelemtos traumos, dėl kurios mūsiškiui gali prireikti ir operacijos, jis žaidė visose 71-eriose reguliariojo sezono rungtynėse, o net 62-ejas iš jų pradėjo komandos starto penkete. Puolėjo vidurkiai – 12 taškų ir 5,9 atkovoto kamuolio per mačą.

Primename, kad jau po mažiau nei penkių mėnesių prasidės Europos čempionatas, vyksiantis rugsėjo 5-20 d., kuriame bus kovojama dėl kelialapių į 2016 m. Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)