27-erių metų 198 cm ūgio J. R. Smitho „Knicks“ klubas laimėjo visas ketverias praėjusios savaitės rungtynes, o nuo suolo pakildavęs gynėjas šiuose susitikimuose vidutiniškai į varžovų krepšį įmetė po 29,8 taško (antras rezultatas lygoje), atkovojo po 7 bei perėmė po 1,5 kamuolio.

J. R. Smithas trejose pirmose savaitės rungtynėse pelnė po 30 ir daugiau taškų, o sėkmingiausiame savaitės mače kovo 29-ą į Šarlotės „Bobcats“ (laimėta 111:102) ekipos krepšį įmetė 37 taškus. Paskutiniu nuo suolo rungtynes pradėjusių ir trejose rungtynėse iš eilės pelniusiu 30 ir daugiau taškų krepšininku buvo Milvokio „Bucks“ klubo žaidėjas Ricky Pierce'as, kuriam tai pavyko 1990-ais.

Alas Jeffersonas (su kamuoliu)

28-erių metų 208 cm ūgio A. Jeffersono komanda praėjusią savaitę taip pat laimėjo visus keturis susitikimus ir pavijo pagrindinę varžovę kovoje dėl aštuntos vietos Vakarų konferencijoje Los Andželo „Lakers“ (po 38 pergalės ir 36 pralaimėjimai) ekipą, o krepšininkas šiuose mačuose pelnė po 19,8 taško, atkovojo po 8,3 bei perėmė po 2,25 kamuolio ir blokavo po 1,5 varžovo metimo.

Sėkmingiausiose savaitės rungtynėse kovo 30 dieną A. Jeffersonas į Bruklino „Nets“ (laimėta 115:107) komandos krepšį įmetė 20 taškų, sugriebė 7 ir perėmė 3 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus bei blokavo 2 varžovų metimus.

Be laureatais tapusių krepšininkų, į naudingiausių NBA lygos reguliaraus sezono praėjusios savaitės žaidėjų titulus Rytų bei Vakarų konferencijose pretendavo Jeffas Greenas (Bostono „Celtics“), Dirkas Nowitzkis (Dalaso „Mavericks“), Roy'us Hibbertas (Indianos „Pacers“), Mike'as Conley (Memfio „Grizzlies“), Kevinas Durantas ir Russellas Westbrookas (abu Oklahomos „Thunder“), Tobias Harris (Orlando „Magic“), DeMarcus Cousins (Sakramanto „Kings“) ir Timas Duncanas (San Antonijaus „Spurs“).