Puikiai trečiąjį kėlinį finale sužaidę Klaipėdos V. Knašiaus KM – Trail Blazers 60:50 palaužė kitos uostamiesčio komandos Klaipėdos KM – Thunder pasipriešinimą ir tapo turnyro nugalėtojais.

Rungtynes sėkmingiau pradėjo Trail Blazers (8:2), tačiau Thunder netruko perimti iniciatyvą ir po pirmojo ketvirčio jau buvo priekyje – 20:13.

Antrajame kėlinyje Viliaus Stanišausko auklėtiniams pavyko vėl išsiveržti į priekį (30:28), o pagrindiniai mačo įvykiai laukė po pertraukos.

Knašiaus KM trečiajame kėlinyje atrodė lyg būtų Arvydo Sabonio laikų Trail Blazers ir, laimėję ketvirtį 18:4, įgijo solidų pranašumą – 48:32.

Lemiamame ketvirtyje Thunder pavyko sušvelninti atsilikimą, tačiau didesnio pasipriešinimo Trail Blazers nesulaukė ir šventė užtikrintą pergalę – 60:50.

Dvigubą dublį nugalėtojams surinko Edenas Žilinskas – 11 taškų ir 12 atkovotų kamuolių.

Po 14 taškų Trail Blazers surinko Magnas Butkus ir Mironas Zakarevskij.

Thunder ekipoje išsiskyrė 20 taškų įmetęs Dominykas Agajevas.

Thunder: D. Agajevas 20 (8/13 dvit., 5 kld.), A. Erlickis 12 (12 atk. kam.), K. Mitrijevas 8.

Trail Blazers: M. Zakarevskij (7/8 dvit.) ir M. Butkus (6/16 dvit.) po 14, E. Žilinskas 11 (2/9 baud., 12 atk. kam., 7 kld.).

Kovoje dėl 3-iosios vietos Sostinės KM – Hornets 65:58 įveikė Vilniaus KM – Cavaliers ir pasidabino bronzos medaliais.

Pirmoji mačo dalis sėkmingiau klostėsi Cavs, kurie po dvidešimties minučių kovos turėjo penkių taškų pranašumą – 30:25.

Atrodė, jog Cavaliers iškovos nesunkią pergalę, kurie jau 25-ąją minutę turėjo dviženklį pranašumą (43:32), tačiau tuomet vaizdas aikštėje kardinaliai pasikeitė.

Hornets kėlinį užbaigė atkarpa 16:5 ir prieš lemiamą ketvirtį jau turėjo minimalų pranašumą – 49:48.

LeBrono Jameso savo ekipoje nesuradę Cavaliers galutinai kapituliavo ketvirtajame kėlinyje, kurį pralaimėjo 10:16 ir nusileido kovoje dėl bronzos – 58:65.

Naudingiausiai nugalėtojų gretose žaidęs Martynas Radžius pelnė 10 taškų bei atkovojo 9 kamuolius.

Cavaliers ekipai dvigubą dublį surinko Motiejus Daunys – 14 taškų ir 11 atkovotų kamuolių.

Hornets: M. Radžius 10 (9 atk. kam.), V. Alisas 9, N. Gubrys ir P. Daukas po 8.

Cavaliers: M. Daunys 14 (6/10 dvit., 11 atk. kam.), K. Snitka 12 (5/12 dvit., 6 kld.), G. Norkus 9.

Penktadienį po pusfinalių vyko parodomoji treniruotė, kurią vedė buvęs Kauno Žalgirio ir Atlantos Hawks krepšininkas Hanno Mottola, kuris į Lietuvą atvyko specialiai dėl šio projekto.

„Visada smagu sugrįžti į Kauną. Esu sujaudintas galimybės pamatyti jaunąją Lietuvos krepšininkų kartą ir manau, kad ši NBA programa yra labai naudinga, su kuria dirbame kelerius pastaruosius metus“, – kalbėjo H. Mottola.

Taip pat jauniesiems krepšininkams treniruotę vedęs Jr. NBA projekto treneris Adrianas Carrionas negailėjo pagyrimų lietuviams.

„Aš pirmą kartą Lietuvoje ir esu laimingas, kad turėjau galimybę susipažinti su krepšinio šalimi. Lygis vaikų čia yra tikrai aukštas. Būtų labai sunku surasti kažką panašaus visame pasaulyje, jei lygintume jaunuolių įgūdžius ir varžymosi charakterį, kurį jie turi Lietuvoje.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)