„Žalgiris“ (8 pergalės/2 nesėkmės) C grupės varžybas baigė pirmoje vietoje. Tuo tarpu Graikijos sostinės klubas A grupėje liko trečias (6/4). Tiesa, „Panathinaikos“ grupės varžybose finišavo labai galingai – iškovotos 4 pergalės iš eilės ir tik paskutinėse rungtynėse minimalia persvara (77:78) pralaimėta Maskvos srities „Chimki“.

„Laukia rungtynes su stipria komanda. „Panathinaikos“ lyginant su praėjusiai metais gerokai pasikeitė, bet kol komandoje yra pagrindinis žaidėjas Dimitris Diamantidis jų komandos žaidimo stilius per daug nesikeičia. Varžovų žaidime dominuoja žaidimas „du prieš du“ ir greitas puolimas. Tai stipri komanda, ypatingai kai žaidžia savo aikštėje. Bet kokiu atveju mes važiuojame tikėdamiesi pergalės ir stengsimės padaryti viską, kad pasiektume savo tikslą“, - sako „Žalgirio“ gynėjas Marko Popovičius.

Legionierius iš Kroatijos teigė, kad per šventes daug poilsio neturėjo. Tačiau nedidelė pertrauka leido geriau pasiruošti artėjančioms rungtynėms.

„Pasiruošti rungtynėms turėjome pakankamai laiko. Neturėjome Kalėdų, kaip įprastai, o teko treniruotis. Bet manau, kad visos Eurolygos komandos švenčių taip pat neturėjo. Visur yra tas pats. Mes esame profesionalai ir turime gerbti savo darbą, savo klubą. Taigi rungtynėms esame tinkamai pasiruošę“, - sako kroatas.

Tuo metu J. Plaza tikina, kad „Žalgiris“ savo strategijos keisti neketina.

„Mūsų filosofija nesikeičia – važiuojame siekti pergalės arba būti jos kuo arčiau, kaip tik įmanoma. Pastaruoju metu gerai padirbėjome. Tiesa, ne visas dienas galėjo treniruotis Darjušas Lavrinovičius, tačiau jis atliko puikų darbą. Paulius Jankūnas dėl peties traumos praleido kelias treniruotes, tačiau pagaliau grįžo į aikštę. Treniruočių procesas vyksta sklandžiai, o savo žaidėjų akyse aš matau, kad jie išalkę padaryti didelį darbą. Sieksime pergalės. Žinome, kad teks žaisti su viena geriausių ir šlovingą praeitį turinčia Europos komanda. Tačiau mūsų tikslas yra ne žiūrėti į varžovus, o patiems atiduoti visas jėgas“, - sako strategas iš Ispanijos.

Prieš savo ilgametę komandą penktadienį stos ir J. Mačiulis.

Šį Eurolygos sezoną 27 metų lietuvis aikštėje praleidžia po daugiau nei 25 minutes (25:21), per kurias pelno po 9,7 taško. Taip pat J. Mačiulis per rungtynes vidutiniškai atkovoja po 4,5 kamuolio, atlieka po 1,3 rezultatyvaus perdavimo.

„Taip, aš Joną puikiai žinau. Ne kartą teko žaisti prieš komandas, kuriose žaidė J. Mačiulis. Manau, kad jam žaidžiant prieš savo buvusią komandą netrūks motyvacijos. Manau, kad J. Mačiulis yra vienas iš geriausių Europos „trečiųjų numerių“ ir reiks jam skirti nemažai dėmesio. Bet lygiai taip pat dėmesio reikalaus ir Stephane'as Lasme, D. Diamantidis, Jasonas Kapono“, - sako J. Plaza.

„Žalgiris“ ir „Panathinaikos“ jėgas išmėgins penktadienį 22 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)