„Žalgirio“ sąskaitoje kol kas 7 pergalės ir 2 nesėkmės. Pirmoje tarpusavio dvikovoje Stambule kauniečiai šventė pergalę 77:64.

Turkijos ekipai (5/4) penktadienio rungtynės jau nieko nelems - „Anadolu Efes“ grupės varžybas baigs trečioje vietoje. Tuo tarpu „Žalgiriui“ ant kulnų lipa Pirėjo „Olympiakos“ (7/2), kuriam atstovauja Martynas Gecevičius.

„Visą laiką norisi pasiekti tai, ko esame nusipelnę. Komanda, kuri dominavo grupės varžybose nuo pat pirmosios dienos, nusipelno grupės varžybas baigti pirmoje vietoje. Mums tai tikrai svarbios rungtynės ir stengsimės žaisti kaip komanda. Varžovams šios rungtynės jau nieko nelemia, nes bet kokiu atveju jie grupėje bus treti, bet mums tai varžybos dėl pirmos vietos grupėje. Mes turime parodyti, kad galime kovoti su bet kuria Europos komanda. Džiaugiuosi vyrų darbu treniruotėse, bet mums penktadienio rungtynėse teks įdėti dideles pastangas“, - teigė J. Plaza.

Strategas iš Ispanijos nesiėmė spėlioti, pirma ar antra vietą grupėje būtų parankesnė TOP-16 etape. Žalgiriečiai nesirengia skaičiuoti ir žada kovoti tik dėl pergalės.

„Niekas negali pasakyti, pirma ar antra vieta grupėje yra geriau. Bet kokiu atveju mes visose rungtynėse stengėmės parodyti viską, ką galime. Neaišku, kokia mums grupė teks kitame etape, tačiau mes išsiugdėme ambicingą mentalitetą. Pralaimėjome tik dvejas rungtynes. Turime laikytis to paties braižo – kovoti ir visiems parodyti, kad mes niekada nespekuliuojame. Kaip ir pastaruosius du mėnesius turime bėdų, dėl visaverčių treniruočių, nes žaidėjai nuolat patiria traumas. Mums reikia ieškoti neįprastų sprendimų. Penktadienio rungtynėse nuo pat pirmos minutės turime būti susikoncentravę ties pergalės siekimu, nes varžovai neturi ko prarasti“, - sako J. Plaza.

Pirmadienį Turkijos čempionato rungtynėse „Anadolu Efes“, kuri 16-os ekipų turnyre žengia 4-a (7/2), apmaudžiai 85:86 nusileido Ankaros “TED Kolejliler” ekipai. J. Plaza įsitikinęs, kad sužeistas žvėris yra dar pavojingesnis.

„Varžovų žaidimas per daug nepasikeitė. Jie pralaimėjo kelias rungtynes, kurias privalėjo laimėti. Turkijos čempionato paskutinėse rungtynėse „Anadolu Efes“ taip pat patyrė nesėkmę. Toks varžovas yra dar pavojingesnis – žaidėjai nori reabilituotis ir parodyti, kad gali žaisti geriau. Bus sunku. Turkijos ekipa turi puikius snaiperius, tai vieną didžiausių biudžetų Europoje turinti komanda“, - sako “Žalgirio“ strategas.

„Mūsų laukia sunkios varžybos. Norėtųsi laimėti ir grupėje užimti pirmą vietą. Aišku, nebus lengva, bet mes pasistengsime. Reikia žaisti komandinį žaidimą, uždengti varžovų lyderius. Viskas mūsų rankose. Turime vietą kitame etape, tačiau nesinori pradėti pralošinėti ir neskirstyti varžybų į svarbias ir nesvarbias. Reikia laimėti visas varžybas ir suteikti žiūrovams šventę. Prieš tokią komandą kaip „Anadolu Efes“ ne kiekvieną dieną gali laimėti.(...). Tai gerai subalansuota komanda, turinti gerų žaidėjų, kurie gerai žaidžia tiek individualiai, tiek komandinį žaidimą“, - treneriui pritaria ir Kšyštofas Lavrinovičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)