Viskas sprendėsi pačioje pabaigoje: graikams pirmaujant vienu tašku iš pradžių viską apversti aukštyn kojomis galėjo Kšyštofas Lavrinovičius, o paskui jo brolis Darjušas - deja, nė vieno mestas dvitaškis tikslo nepasiekė ir svarbią pergalę 67:66 šventė „Panathinaikos“ klubas.

Joanas Plaza („Žalgiris“):

„Didžiuojuosi tuo, kad rungtynių eigoje sugebame atsitiesti. Be abejo, jei norime kaip lygūs su lygiais kovoti su tokiomis komandomis, negalime leisti joms pataikyti tiek daug tritaškių iš eilės. Be to, nepakankamai gerai atsitvėrėme varžovus po savo krepšiu. Tačiau laiku pabudome ir sutvarkėme gynybą. Turėjome net du metimus, kuriais galėjime išplėšti pergalę. Būtume tikrai sutikę su tokiomis sąlygomis prieš rungtynes - tiesiog mums pritrūko sėkmės. Kartais tokių mačo baigtis - tarsi monetos metimas. Turime kovoti 40, o ne 20 minučių. Vis dėlto esu laimingas, kad kovojome iki pat pabaigos“.

Argiris Pedoulakis („Panathinaikos“ treneris):

„Atsižvelgiant į aplinkybes tai - labai vertinga pergalė. Mes buvo priversti žaisti tik su vienu įžaidėju, todėl kamuolys gerai nejudėjo ir „Žalgiris“ nesunkiai perskaitydavo mūsų sumanymus. Manau, daugelis mano krepšininkų sužaidė ties galimybių riba. Jasonas Kapono ne tik pats pelnė taškus, bet ir įnešė kitiems ramumo bei pasitikėjimo. Kai reikalai pakrypsta sunkia linkme, „Panathinaikos“ ir Graikijos krepšinis žino, kaip kovoti ir išlikti. Mes tuo galime tik didžiuotis“.

Antrojo turo mačą žalgiriečiai žais sausio 4 dieną namuose su Malagos „Unicaja“ ekipa iš Ispanijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)