„Labai apgailestauju, nes šiandien mano komanda žaidė labai labai blogai. Tam buvo kelios priežastys. Mūsų komanda dar nauja, trūksta susižaidimo. Be to, tik keli žaidėjai yra žaidę tokio aukšto lygio turnyre. Dar viena priežastis – iš mūsų praėjusių metų komandos liko tik keli žaidėjai. Mūsų komanda turbūt pirmą kartą žaidė tokioje arenoje, prieš tiek daug aistruolių. Tai jiems buvo nauja patirtis. „Žalgiris“ puikiai gynėsi. Panašiai, kaip ir mano anksčiau treniruotos komandos. Marko Popovičius – neįtikėtinas. Jam pakanka vos kelių minučių, kad nužudytų varžovus“, - spaudos konferencijoje kalbėjo „Cedevita“ strategas Božidaras Maljkovičius.

„Visada noriu ir siekiu, kad komanda kovotų iki paskutinės sekundės, kad nebūtų jokio atsipalaidavimo. Nors mes ir laimime dideliu taškų skirtumu – privalome atiduoti visas jėgas. Tai nereiškia, kad aš esu nepatenkintas. Mes laimėjome, tačiau reikia keisti savo mąstymą. Mes padarėme 19 klaidų – toks rodiklis mums neleis laimėti prieš kitas grupės komandas.

Šiandien daug žaidė jauni žaidėjai. Mano tikslas, kad jauni krepšininkai duotų kuo daugiau naudos komandai. Šiandien laimėjome visus kėlinius. Tai rodo, kad komanda alkana pergalių. Po pertraukos sugrįžęs į Eurolygą jaučiuosi taip, kaip vaikas gavęs naują žaislą. Džiaugiuosi, kad esu komandoje, kuri mane supranta, kurioje vyrai treniruotėse atiduoda visas jėgas“, - teigė „Žalgirio“ vyriausias treneris Joanas Plaza.

„Šiandien žaidėme kaip komanda. Nors turėjome didelę persvarą, vyrai kovėsi iki paskutinės sekundės. Vien ko verta paskutinė ataka, kai į gynybą iš kito aikštės galo parbėgęs Vytenis Lipkevičius blokavo varžovo metimą. Tiesiog puiku matyti tokius epizodus“, - po rungtynių sakė Rimantas Kaukėnas.

„Gal iš šono žiūrint atrodė, kad rungtynės buvo lengvos, tačiau taip tikrai nebuvo. Nors tiesą pasakius tikėjausi, kad bus lygesnė, atkaklesnė kova. Bet kokiu atveju, dar reikia daug ką taisyti mūsų žaidime – pradedant puolimu ir baigiant gynyba“, - teigė Darjušas Lavrinovičius.

„Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas teigė, kad Eurolygos išvakarėse komandą sukrėtusios permainos šį kartą buvo kaip šaltas dušas ir davė naudos.

„Labai smagu, kad Eurolygos sezoną pradėjome pergale. Sakoma, kuo sunkiau, tuo visi tampa vieningesni, visi kovojome vienas už kitą. Stengėmės kompensuoti Manto Kalniečio ir Tado Klimavičiaus netektis. Beje, Tadas vakar šventė gimtadienį, todėl ši pergalė jam kaip dovana“, - sakė P. Jankūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)