Prisiėmė atsakomybę dėl prastos pradžios

Adas Juškevičius, Vytenis Lipkevičius, Mindaugas Kuzminskas, Mario Delašas ir Jeffas Foote'as – tokiomis pajėgomis pirmą Lietuvos krepšinio lygos (LKL) lyderių dvikovą Vilniuje pradėjęs „Žalgiris“ vos neprisijuokavo.

Sužaidus 3 minutes ir po trijų „Lietuvos ryto“ snaiperio Renaldo Seibučio tolimų šūvių varžovams atitrūkus 9:4, J. Plaza buvo priverstas į aikštę mesti Oliverį Lafayette'ą. Tačiau neginčijami mačo favoritai toliau smigo į dugną.

7 min. „Lietuvos ryto“ pranašumui šoktelėjus iki 17:9, aikštėje jau nebuvo nė vieno „Žalgirio“ starto penketo žaidėjo.

Vis dėlto ir ekipos lyderiams nebuvo lengva sutramdyti kraujo skonį pajutusių šeimininkų spurtą. Iki antro kėlinio vidurio vilniečiai toliau augino savo persvarą, ir tik nesustabdomai puolime žaidęs Ibrahimas Jaaberas, per 21 min. pelnęs 16 taškų, perlaužė rungtynių eigą „Žalgirio“ naudai.

Po akistatos, kurios baigtis išsisprendė paskutiniame ketvirtyje, J. Plaza pripažino laukęs agresyvaus oponentų starto. DELFI pasiteiravus, kodėl tuomet mačą „Žalgiris“ pradėjo remdamasis atsarginiais, ispanas skėstelėjo rankomis.

„Aš atsakingas už tai, kad nuo mačo pradžios žaidė jauni krepšininkai. Noriu, kad jie tobulėtų, tikiu, jog jie turi daug perspektyvų. Reikia suteikti jiems šansą ir pamokyti, jei ką nors daro blogai. Istorijoje buvo ne viena puiki Lietuvos krepšininkų karta, bet laikas pradėti dirbti su jaunimu, ir daryti tai kasdien“, – dėstė „Žalgirio“ vairininkas.

Pasitikslinus, kieno sprendimu kauniečiai metė į ugnį savo jaunimą, J. Plaza tikino taip nutaręs pats, nors neslėpė puikiai žinantis ir klubo vadovybės pageidavimus.

„Niekas man nesako, kokį penketą išleisti. Bet kai klubas mane pasikvietė į Kauną, viena sąlygų buvo auginti jaunimą. Manęs prašo padėti paruošti jaunąją kartą – manau, visi mes to siekiame. Tą patį dariau visur, kur tik dirbau: ar Badalonoje, ar Madride, ar Sevilijoje“, – kalbėjo J. Plaza.

Jaučiasi pajėgūs mesti iššūkį ateityje

„Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris Darius Maskoliūnas po mačo apgailestavo, kad jo auklėtinius vėl pasmaugė problema, kamuojanti kone visą šį sezoną.

„Eilinį kartą turiu konstatuoti faktą, kad dar nesame pasiruošę žaisti visas 40 minučių. Kaunamės, kaunamės, dirbame, dirbame, bet ateina lemiamas momentas, ir mes nesužaidžiame protingai puolime, nesugebame sustabdyti kontratakų. Dėl to priešininkai atitrūksta, o mes pradedame skubėti. Negaliu pasakyti, kad visi, bet didžioji dalis krepšininkų kovėsi, atidavė visas jėgas. Tris kėlinius laikėmės plano, ir tai davė vaisių. Bet neužteko fizinių jėgų, o nuovargis išprovokavo klaidas, dėl kurių ir pralaimėjome rungtynes“, – aiškino specialistas.

Vilniečių vairininkas tikino neįsižeidęs dėl lengvabūdiško „Žalgirio“ starto penketo.

„Jų žaidimas – vienas gražiausių Europoje, ir treneris gali sau leisti improvizuoti. Mane labiau būtų nustebinę tai, jei rungtynes pradėjusiems krepšininkams būtų leista žaisti ilgiau“, – pabrėžė D. Maskoliūnas.

Čia pat „Lietuvos ryto“ treneris netiesiogiai pažadėjo revanšą „Žalgiriui“ vėlesnėse sezono stadijose.

„Manau, kad šiandien žaidėme tikrai normaliai. Ne vienos rungtynes dar laukia. Taip, „Žalgiris“ gerai sukomplektuotas, demonstruoja superformą, šluoja visus Eurolygoje. Bet nemanau, kad mes nesame pajėgūs su jais žaisti“, – sakė D. Maskoliūnas.

Jau trečiadienį jo ekipa išvyks į Belgradą, kur po dienos žais kone lemiamas Eurolygos rungtynes su „Partizan“ krepšininkais. D. Maskoliūnas tvirtino nejaučiantis nerimo, kad Serbijoje vilniečiams gali dar labiau trūkti kvapo, bet kartu apgailestavo aikštėje kiek perlaikęs R. Seibutį, žaidusį 36 min.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)