Kartu su dvidešimčia kitų buvusių ir esamų krepšininkų kursuose dalyvavęs Mačiulis džiaugėsi nauja patirtimi, akcentuojančia pagalbos jauniems krepšininkams svarbą.

„Džiaugiuosi, kad Lietuvos krepšinio federacija delegavo mane į šiuos mokymus. Tai buvo puiki proga dar kartą užakcentuoti krepšininkams svarbius dalykus bei suprasti, kaip geriausiai tai perduoti jaunimui – patirtimi dalinosi J. Mačiulis. – Visą mokymų ciklą sudarė devynios skirtingos temos. Paskaitų metu nagrinėjome tokius dalykus, kaip žaidėjo bendravimas su žiniasklaida, žaidėjo bendravimas su fanais, gyvenamosios vietos keitimas ir t.t. Po kiekvienos temos reikėjo laikyti testą, o viso kurso pabaigoje buvo galutinis egzaminas, kurį sudarė 100 klausimų. Surinkau 98 balus.”

Taip pat būsimieji žaidėjų mentoriai turėjo paruošti individualią užduotį. Nors oficiali data, iki kurios reikia pristatyti baigiamąjį darbą – šių metų lapkričio mėnuo, tačiau Jonas Mačiulis tiek ilgai nelaukė. Atsiskaitymą pridavė birželio mėnesį, o FIBA žaidėjų mentoriaus sertifikatą atsiėmė liepos 15 d.

„Baigiamajam darbui reikėjo įrašyti vaizdo pokalbį su žaidėju, apie 20 minučių trukmės, kurioje matytųsi, kaip tu bendrauji su žaidėju, kokius jam duodi patarimus, kiek įsigilini ir mėgini suprasti žaidėją kamuojančias problemas ir pan., – pasakojo buvęs Lietuvos rinktinės žaidėjas. – Man galbūt buvo šiek tiek paprasčiau atlikti šią užduotį, nes dirbu Kėdainių klube ir turėjau galimybę pasikviesti žaidėjų ir surengti tokių pokalbių sesijas.”

Puikiai FIBA žaidėjų mentoriaus kursuose užsirekomendavęs Jonas Mačiulis buvo pakviestas skaityti pranešimą FIBA devyniolikmečių vaikinų pasaulio čempionato dalyviams. Debrecene (Vengrija) rungtyniavusiems jauniesiems krepšininkams Mačiulis pasakojo apie laiko valdymą ir tikslų siekimą. Pranešimą lietuvis skaitė kartu su legendiniu Kroatijos krepšininku Dino Radja.

„Per laisvą dieną pasaulio čempionato dalyviams buvo suorganizuoti praktiniai mokymai. Organizatoriai norėjo, kad pasidalintume su jaunaisiais krepšininkais savo patirtimi ir patarimais“, – išvyką į pasaulio čempionatą apibendrino Jonas Mačiulis.

„Džiaugiamės Jono Mačiulio parodyta iniciatyva ir noru dalintis patirtimi su jaunimu, – pažymėjo Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas. – Ypač svarbu, kad tokie krepšininkai, baigę profesionalo karjerą, nenutoltų nuo krepšinio ir prisidėtų prie sporto šakos vystymo.”

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją