Nacionalinėje krepšinio lygoje rungtyniaujantis „Delikatesas” tapo trūkstama šios piramidės dalimi ir nuo šiol perspektyvus jauni krepšininkai, turintys ilgalaikes sutartis su Lietuvos krepšinio lygoje žaidžiančiu Saulės miesto klubu, galės tobulėti rungtyniaudami Joniškio komandoje, kurią būsimame sezone treniruos Antano Sireikos asistentas Robertas Giedraitis.

„Šiaulių” piramidės apatinę dalį sudaro A. Sirekos krepšinio akademija, užsiimanti krepšinio populiarinimu darželiuose, krepšinio akademija „Saulė” ir Šiaulių sporto gimnazija, kurios auklėtiniai ne tik reguliariai lankysis „Šiaulių” ar „Delikateso” treniruotėse, tačiau pirmąjį suaugusiųjų krepšinio varžybų krikštą gaus Regionų krepšinio lygos (RKL) B divizione, atstovaudami akademijos komandai, ir RKL A divizione, atstovaudami „Kelmei”, kurios vienu iš trenerių dirba „Šiaulių” strategų štabo narys Vaidas Pauliukėnas.

Taip bus užtikrinama, kad 16-18 metų jaunieji krepšininkai būtų nuolat matomi „Šiaulių” komandos trenerių, lengviau perprastų pagrindinių regiono komandų naudojamą krepšinio stilių ir turėtų aiškias galimybes kilti piramidės laiptais.

Analogiškai, treniruodamiesi pagal vienodą sistemą, bet kuriuo momentu papildyti „Šiaulių” ekipą bus pasiruošę ir „Delikatese” rungtyniaujantys žaidėjai.

„Šiaulių” klubo direktorius Mindaugas Žukauskas džiaugėsi klubų bendradarbiavimu, tačiau pripažino, kad vasarą teko įveikti naujus iššūkius.

„Pagaliau galima lengviau atsikvėpti, nes pavyko sukurti tai, ko siekėme – jaučiamės pilnaverčiu klubu, turinčiu aiškias pakopas piramidėje.

Supratome, kad viename mieste, kuris turi daug pajėgių šalies mastu įvairaus sporto komandų, įkurti ir išlaikyti kelias konkurencingas krepšinio komandas yra labai sunku, todėl nusprendėme atsisukti į regioną. Svarbu, kad aukšto lygio komandos vieningai sutarė, jog tarpusavio konkurencija pasiekti norimų tikslų nepadeda, juos pasieksime tik suvieniję jėgas.

Aišku, po sezono tikėjomės ramesnės vasaros, tačiau gavosi priešingai – teko sukomplektuoti ne tik „Šiaulių” komandą, bet ir dublerių ekipą, ieškant perspektyvių krepšininkų, kuriuos skolinsime Joniškiui.

Čia jie įgaus žaidimo laiko, tobulės ir vėliau prisijungs prie pagrindinės regiono komandos. Tikimės, kad ateityje abejose stipriausiose mūsų komandose ims daugėti viso regiono jaunųjų talentų, kuriems kelionėje link Lietuvos krepšinio elito nebereikės vykti į Vilnių, Kauną ar Klaipėdą. Jai visas sąlygas jie turės šalia namų”, – kalbėjo M.Žukauskas.

Jam antrino ir priešpaskutinę tryliktą vietą NKL čempionate užėmusio„Delikateso” komandos vadovas Gintaras Gadliauskas.

„NKL lyga pastaruoju metu labai sustiprėjo. Mums tapo sunku suburti pajėgią komandą, kadangi savo žaidėjų turime mažai, tuo tarpu kitų miestų krepšininkams nesame patrauklūs. Prastėjant rezultatams, traukiasi ir komandos rėmėjų ratas.

Todėl nebuvo sunku pritarti „Šiaulių” pasiūlymui suvienyti jėgas. Jiems tai yra terpė krepšininkų auginimui, mums – galimybė vėl tapti konkurencingais ir pamažu susigrąžinti turėtas pozicijas lygoje, skatinti vietos jaunimą sportuoti ir būti stipriu bendruomenės traukos centru”, – vylėsi G.Gadliauskas.

Naująją draugystę klubai oficialiai pažymės rugsėjo 3 d., pirmadienį, Joniškyje sužaisdami draugiškas tarpusavio rungtynes. Mačas „Saulės” pagrindinės mokyklos sporto salėje prasidės 18 val. Įėjimas – nemokamas.

Oficialųjį sezoną „Šiauliai” atidarys savo žiūrovų akivaizdoje rugsėjo 20 d. FIBA Čempionų lygos pirmojo atrankos etapo rungtynėmis su Sofijos „Levski Lukoil” iš Bulgarijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)