Vitalijus šiame sezone praleido vos vienerias rungtynes, o ekipos treneriams neretai tekdavo puolėją stabdyti nuo begalinio noro rungtyniauti nepaisant įvairių mikrotraumų.

Palangiškis šiame sezone „Betsafe-LKL“ pirmenybėse fiksavo nuostabius rodiklius ir Jonavos „CBet“ komandoje pirmauja pagal atkovotus kamuolius, o pagal sužaistas minutes ir surinktus naudingumo balus yra antras ekipoje.

Apie šio sezono puikius asmeninius rezultatus, Jonavos komandos išsišokimą jau pirmaisiais metais bei laukiančią finišo tiesiąją – pokalbis su puolėju.

– Vitalijau, šiame sezone fiksuoji labai solidžius skaičius, ar giliai mintyse prieš sezoną tikėjaisi, jog pilnas debiutinis sezonas „Betsafe-LKL“ čempionate gali būti toks sėkmingas?

– Kaip ir esu minėjęs anksčiau, tikrai to nesitikėjau. Į komandą atvykau sunkiai dirbti ir galvodamas, kad sezono eigoje pavyks išsikovoti minučių bei gauti svarbesnę rolę komandoje. Šiame sezone tikrai mūsų komandoje buvo daug traumų ir treneriui V. Šeškui neliko nieko kito kaip tik pasitikėti manimi ir leisti žaisti. Kiekvienose rungtynėse stengiausi nenuvilti trenerių ir pasinaudoti gaunamais šansais.

– Pats esi užaugęs Palangoje, todėl nuo mažens puikiai supranti kaip miestelių ekipoms sunku konkuruoti su didmiesčių klubais. Kaip manai ar debiutiniame klubui sezone buvo įmanoma Jonavą dar geriau pristatyti Lietuvos krepšinio lygos gerbėjams?

– Aišku, būtų buvę dar įspūdingiau, jeigu reguliariajame sezone būtume iškovoję 1-3 vietą. Nuo sezono pradžios jautėsi, kad nepaisant neblogų rezultatų rudenį, į mūsų komandą visi žiūrėjo šiek tiek atleistinai, jog čia vis tiek Jonava, lygos debiutantai ir iš mūsų daug nesitikėjo. Tačiau rodant neblogus rezultatus viso sezono metu tikrai jautėsi, jog auga tas dėmesys „CBet“ komandai, visi tie žiūrimumo ir sekamumo rodikliai ir labai smagu, kad debiutinis sezonas visai Jonavai toks geras.

– Jonavos „CBet“ ekipoje nepaisant labai plataus kultūrų mišinio, panašu, vyrauja nuostabi atmosfera. Ar tiesa, jog visi tie sunkumai sezono eigoje jus užgrūdino ir sezono finišo tiesiojoje tiesiog mėgaujatės žaidimu kartu?

– Mūsų atmosfera rūbinėje tiesiog puiki, visi gerai sutariame, bendraujame. Vien atkreipus dėmesį į mūsų legionierius jaučiasi, kad jie nori čia būti, sunkiai dirba, dalinasi patarimais ir jaučiasi, jog jiems ši komanda tikrai rūpi. Kalbant apie tuos sunkius laikus, kai mus persekiojo traumos, net šiek tiek keista dabar būna treniruotėse, kai turime tiek sveikų žaidėjų ir iš ties smagu, kad visi komandos nariai yra sveiki artėjant svarbiausioms sezono kovoms.

– Iki „Betsafe-LKL“ atkrintamųjų lieka labai mažai laiko, ar viduje jauti, jog ši komanda šiemet gali pasiekti dar daugiau?

– Kaip treneris ir minėjo, mes, kaip kolektyvas, tikrai norime kažko daugiau. Aš asmeniškai jaučiu, jeigu mums pavyks iškovoti namų pranašumą, su savų sirgalių armija tikrai galime peržengti ketvirtfinalio barjerą, o būnant tarp keturių geriausių, visko nutinka. Net ir likus be namų aikštelės pranašumo, galiu tik pažadėti, jog atiduosime visas jėgas ir kovosime už Jonavą iš visų jėgų.