Pirmą kėlinį komandos žengė koja kojon, tačiau antrajame Luko Lekavičiaus ir Roko Jokubaičio vedami kauniečiai ėmė diktuoti savo sąlygas ir nutolo – 45:29.

Trečiojo kėlinio pradžioje svečiai spurtavo 0:6, tačiau netrukus atitokęs „Žalgiris“ greitai stabilizavo situaciją ir po 30 min. pirmavo 58:42. Intrigos per paskutinį ketvirtį Pasvalio krepšininkams atkurti nebepavyko.

„Žalgirio“ gretose puikų pasirodymą surengė R. Jokubaitis. 18-metis įžaidėjas per 16 minučių pelnė 16 taškų ir realizavo visus savo atliktus metimus. Rezultatyviausiai tarp Lietuvos čempionų rungtyniavęs įžaidėjas pataikė visus 3 dvitaškius, visus 3 tritaškius ir abi mestas baudas. Taip pat Rokas atliko 2 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 2 kamuolius ir surinko 21 naudingumo balą.

Jo +/- koeficientas (34) buvo geriausias visoje komandoje.

„Manęs tai nelabai stebina. Rokas yra talentingas, Eurolygos lygio žaidėjas“, – po rungtynių komentavo Š. Jasikevičius.

„Visus trenerio nurodymus vykdžiau, pataikiau metimus, tikrai geros rungtynės. Šiaip net nežinau, kas čia šiandien buvo užėję – jaučiausi labai gerai, bet reikia dirbti ir toliau“, – juokėsi pats R. Jokubaitis, kuris buvo vienintelis iš „Žalgirio“ žaidėjų, šį vakarą pataikiusių iš toli. Visi kiti 16 jo komandos draugų tolimų metimų skriejo pro šalį (Artūras Milaknis pro šalį šovė 5 sykius).

„Žalgiris“ šiame susitikime vertėsi be Thomaso Walkupo, o vieninteliu taškų nepelniusiu nugalėtojų krepšininku liko Karolis Lukošiūnas.

11 taškų prie pergalės pridėjo Jockas Landale'as, 10 – L. Lekavičius, po 8 – Martinas Gebenas ir Edgaras Ulanovas.

Pralaimėjusiems 17 taškų surinko Paulius Petrilevičius, 10 – Miha Lapornikas.

„Žalgiris“ kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo daugiau nei triuškinamai – 47-21. Pagal efektyvumo koeficientą kauniečiai varžovus pranoko 113-22.

Kitą penktadienį „Žalgiris“ pradės savo kelionę Eurolygoje. Iki tol Lietuvos čempionams liko sužaisti vienas rungtynes – šeštadienio vakarą išvykoje su Kėdainių „Nevėžiu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (118)