Visoje Ispanijoje jo pavardė nuskambėjo prieš savaitę, kai iš rikiuotės iškritus keliems gynėjams „Barcelona“ pasitelkė papildomą rezervą iš savo „vaikų darželio“.

Bet Š. Jasikevičiui pirmuosius tris taškus į „Granada“ krepšį ACB lygos rungtynėse pelnęs tautietis labiau primena ne paauglį, o dvigubai vyresnį vyrą.

„Vienas rimčiausių 16-mečių, sutiktų mano gyvenime. Tai yra žmogus, kuris tikrai atsiduoda darbui šimtu procentų. Jis jau dabar elgiasi lyg būtų 30 metų, jau dabar yra absoliučiai subrendusi asmenybė – kalbu apie profesionalumą, rūpinimąsi savo kūnu, mitybą“, – stebėjosi Šaras.

Praėjusį mėnesį K. Jakučionis tapo naudingiausiu Eurolygos jaunimo atrankos turnyro Zadare (Kroatija) žaidėju.

Nors „Barcelona“ dar turės pasigrumti su pirmajame Eurolygos ketvirtfinalio serijos mače įveiktu Kauno „Žalgiriu“ dėl vietos finalo ketverte, K. Jakučionis jau kurį laiką gali planuoti gegužės savaitgalį Kaune – lietuvio vedama katalonų 18-mečių komanda pelnė kelialapį į finalines kovas.

Praėjusią vasarą jis buvo ir vienas Europos čempione tapusios Lietuvos 16-mečių rinktinės lyderių.

192 cm ūgio universalus įžaidėjas anksčiau bandė save ir kitose pozicijose. Po debiuto oficialiose pagrindinės vyrų komandos rungtynėse specializuotas Ispanijos krepšinio žurnalas „Gigantes del Basket“ pavadino vilnietį „Barcos“ perlu.

„Su mumis jis žaidė ir ruošiantis sezonui, taip pat praėjusią savaitę, kai keitė traumuotus krepšininkus. Jis rungtyniauja labai intensyviai, dar įmetė tą tritaškį. Labai dėl jo džiaugiuosi, nes gavęs šansą pasirodyti pagrindinėje ekipoje jis pademonstravo, kad yra tikrai talentingas, nors dar ir labai jaunas. Manau, jo perspektyvos žaisti „Barcoje“ kitame sezone – tikrai neblogos“, – apie K. Jakučionį atsiliepė vienas „Barcelona“ senbuvių Alexas Abrinesas.

„Karolis deda didelius žingsnius į priekį, yra labai solidus įžaidėjas. Jis gerai supranta taktikas, moka įžaisti kamuolį, gerai ginasi, gerai pataiko. Tokių žaidėjų Lietuvai reikia kuo daugiau. Manau, jis tikrai gali pakilti iki rinktinės“, – dar toliau į priekį regi Š. Jasikevičius.

K. Jakučionis yra registruotas ir Eurolygai, bet normaliomis sąlygomis prasimušti į žvaigždėtą komandos 12-uką jam dar anksti. Tad „Barcelona“ bei „Žalgirio“ grumtynes ketvirtfinalyje jaunasis lietuvis stebi iš „Blaugrana“ tribūnų.

Vis dėlto Barselona tiki, kad 2021-aisiais iš Sostinės krepšinio mokyklos į Katalonijos sostinę persikėlusiam krepšininkui laukti savo valandos nereikės pernelyg ilgai.

Kasparas Jakučionis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją