Andrea Trinchieri vadovaujami žaliai-balti turėjo pagrindo džiaugtis Valensijoje (84:79), bet nieko nepešė Barselonoje (73:91).

Sužaidus jau 21 turą žalgiriečiai ir toliau rikiuojasi treti nuo galo, 16-i, bei nuo įkrintamųjų zonos atsilieka tomis pačiomis keturiomis pergalėmis.

Kur kas geriau sekasi tarpsezonį trenerius pakeitusiai „Barcelonai“ (15-6), laimėjusiai jau keturis kartus iš eilės ir atsiliekančiai tik nuo absoliutaus lyderio Madrido „Real“ (19-2).

Per pastarąsias dvi dvigubas Eurolygos savaites katalonai nuliūdino net tik „Žalgirį“, bet ir tą patį titulą ginantį „Real“, praėjusių metų vicečempioną Pirėjo „Olympiakos“ bei Vitorijos „Baskonią“.

Taip „Barca“ gerokai aptildė kalbas apie karštą Rogerio Grimau kėdę.

Jokubaitis stagnuoja

Prie Katalonijos komandos pergalės kol kas ne itin svariai prisideda pagrindinis Lietuvos rinktinės įžaidėjas Rokas Jokubaitis.

Net ir per paskutinius laimėtus mačus jis buvo gana kuklus ir per vidutiniškai 19 minučių rinko tik po 4,3 taško (54,5 proc. dvitaškių, 0 proc. tritaškių, 50 proc. baudų), 2,7 rezultatyvaus perdavimo ir 6,3 naudingumo balo.

Ne ką geresnė yra ir Roko viso šio sezono statistika. Lietuvis fiksuoja menkokus 5 taškų (43 proc., 29 proc., 69 proc.), 3,1 rezultatyvaus perdavimo ir 5,4 efektyvumo balo vidurkius.

Nuo atsarginių žaidėjų kėdžių kylančio R. Jokubaičio nauda „Barcelonai“ buvo didesnė tiek pernai (5 tšk., 6,3 naud. balo), tiek užpernai (7,8 tšk., 8,2 naud. balo), kai mėlynai-granatiniems dar dirigavo Šarūnas Jasikevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją