Už Atlanto startavo naujas papildomas turnyras, integruotas į NBA reguliarųjį sezoną. Jame ekipos rungiasi pagal taurės varžybų formatą: visos lygos klubai padalinti į šešias grupes (po tris – Rytuose ir Vakaruose), kur sužais tarpusavyje, o į turnyro atkrintamąsias pateks tik grupių nugalėtojai ir du geriausi antrąsias vietas užėmę kolektyvai.

Ketvirtfinalius priims namų aikštelės pranašumą iškovosiančios komandos, o pusfinaliai ir finalas gruodžio 7-9 dienomis kelsis į Las Vegasą. Visi rezultatai, išskyrus finalo, įsiskaičiuos ir į bendrą ekipų NBA reguliariojo sezono kraitį.

Denveryje penktadienį vakare susikibo vietos „Nuggets“ ir Dalaso „Mavericks“, kur pergalę šventė N. Jokičiaus vedami aikštės šeimininkai.

Serbas liko per plauką nuo įspūdingo trigubo dublio. Jis nugalėtojams per 35 min. pelnė 33 taškus, atkovojo 14 kamuolių ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus.

Savo ruožtu Dalaso ekipos lyderis L. Dončičius gali pasigirti panašiais statistiniais rodikliais. Slovėno sąskaitoje 34 taškai, 10 atkovotų kamuolių ir 8 rezultatyvūs perdavimai.

Prie pergalės Michaelas Porteris pridėjo 24, Jamalas Murray ir Aaronas Gordonas po 18 taškų. „Mavericks“ komandai Kyrie Irvingas pelnė 22, Grantas Williamsas ir Joshua Greenas po 13.

Dramatiškai susiklostė dvikova Oklahomoje, kur nugalėtojai buvo paskelbti tik po teisėjų vaizdo peržiūros.

Paskutinio metimo autoriumi ir rungtynių didvyriu tapo „Golden State Warriors“ žvaigždė Stephenas Cury. Paskutinėje atakoje varžovus suklaidinęs gynėjas pataikė sudėtingą metimą nuo lentos, tačiau tuomet per krepšinio lanką trinktelėjo jo komandos draugas Draymondas Greenas, ketinęs pataisyti kamuolį, jei metimas būtų netaiklus.

Po vaizdo peržiūros teisėjai metimą vis dėlto įskaitė ir „Warriors“ 141:139 (38:33, 31:34, 37:39, 35:33) įveikė „Thunder“ krepšininkus.

S. Curry per 31 min. pelnė 30 taškų (4/5 dvitaškiai, 5/10 tritaškiai, 7/7 baudos), atkovojo 8 kamuolius ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

Prie pergalės 20 taškų pridėjo Dario Šaričius, 18 – Klay Thompsonas, 17 – Andrew Wigginsas. Nuo atsarginių suolo pakilęs Chrisas Paulas atliko 13 rezultatyvių perdavimų.

Oklahomos komandoje išsiskyrė Chetas Holmgrenas – 24 taškai.

Kitų rungtynių rezultatai:

Indianos „Pacers“ – Klivlando Cavaliers„121:116

Milvokio „Bucks“ – Niujorko „Knicks“ 110:105

Čikagos „Bulls“ – Bruklino „Nets“ 107:109

Majamio „Heat“ – Vašingtono „Wizards“ 121:114

Portlando „Trail Blazers“ – Memfio „Grizzlies“ po pratęsimo 115:113


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją