Tokios žinios sulaukiame po penktadienio vakare Lietuvos devyniolikmečių merginų patirto pralaimėjimo turnyro šeimininkėms ispanėms, rezultatu 49:67. Lietuvės iškrito ketvirtfinalyje ir dabar kovos tik dėl 5-8 vietos.

Lietuvos rinktinės lyderė šiose rungtynėse patyrė skausmingą traumą. J. Jocytė trečiojo kėlinio viduryje turėjo palikti rungtynes dėl klubo sąnario skausmų.

Devyniolikmečių treneris Vilius Stanišiauskas tikino, jog komandos lyderė ir labai daug perspektyvos turinti gynėja nebeprivalo savęs kankinti.

„Panašu, kad viskas. Reikia suprasti, jog žmogus kankinasi. Kiek galėjo, tiek mergaitė atidavė savęs. Ji yra jauna ir negalime gadinti, laužyti jos per prievartą. Suleisti vaistai nebeduoda jokio efekto. Bandysime žaisti be Justės.

Šįkart ji bus ta žaidėja ant suolo, kuri tikrai palaikys ir paragins visas kaip kapitonė", – teigė komandos strategas.

Palangiškė į Ispaniją išvyko jau anksčiau jausdama klubo sąnario lūpos skausmus. Pasak pačios Jocytės, ji čempionato metu turėjo taupytis ir ieškoti būdų, kaip paveikti žaidimą nepersitempiant fiziškai.

Pasaulio čempionate gynėja vidutiniškai metė po 11,8 taško, atkovojo po 5,2 kamuolio ir atliko po 4 rezultatyvius perdavimus.

Lietuvos devyniolikmetės kovą dėl 5-8 vietos pradės šeštadienį prieš Malio krepšininkes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją