Šios šalies krepšinio federacija paskelbė galutinį dvyliktuką, kuris gins nugalėtojų titulą šią vasarą.

Paskutinuoju, dvyliktuoju, žaidėju tapo teigiamą atsakymą davęs dukart NBA čempionas (2014 ir 2019 m.) ir dukart finalų MVP Kawhi Leonardas.

32-ejų metų puolėjas, kuriam prieš olimpines žaidynes sukaks 33-eji, šį sezoną taip pat puoselėja viltis pakovoti dėl žiedų – jo atstovaujami Los Andželo „Clippers“ pirmame Vakarų konferencijos atkrintamųjų rate susigrums su Dalaso „Mavericks“ ir Luka Dončičiumi.

Kawhi, kuris vidutiniškai renkantis po 23,7 taško ir 6,1 atkovoto kamuolio, šiemet nukonkuravo Domantą Sabonį ir šeštą kartą karjeroje dalyvavo NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse.

Skelbiama, kad JAV rinktinės vadovas Grantas Hillas asmeniškai susitiko su dauguma iš būsimojo dvyliktuko, kurį treniruos Steve'as Kerras, narių.

Jų gretose taip pat pažadėjo būti Tyrese'as Haliburtonas (Indianos „Pacers“), Stephenas Curry („Golden State Warriors“), Jrue Holiday'us ir Jaysonas Tatumas (abu iš Bostono „Celtics“), Anthony Edwardsas (Minesotos „Timberwolves“), Devinas Bookeris ir Kevinas Durantas (abu iš Finikso „Suns“), LeBronas Jamesas ir Anthony Davisas (abu iš Los Andželo „Lakers“), Bamas Adebayo (Majamio „Heat“) ir Joelis Embiidas (Filadelfijos „76ers“).

2023-iųjų pasaulio čempionate Filipinuose, Japonijoje ir Indonezijoje amerikiečiai patyrė fiasko (klupo prieš lietuvius, vokiečius ir kanadiečius) bei liko vos ketvirti. Tiesa, iš tos rinktinės šiųmetinėje tebus du tie patys žaidėjai – T. Haliburtonas ir A. Edwardsas.

JAV krepšininkai gali tapti Lietuvos rinktinės varžovais ir šiemet, jeigu tik mūsiškiai įveiks atrankos turnyro Puerto Rike barjerą.

Amerikiečiai Paryžiuje galynėsis C grupėje kartu su Serbija, Pietų Sudanu ir minėto olimpinio atrankos turnyro nugalėtoja.

Primename, kad olimpinis atrankos turnyras Puerto Rike vyks liepos 2-7 d., jame kartu su šeimininkais bei lietuviais dėl vienintelio kelialapio varžysis Italija, Meksika, Dramblio Kaulo Krantas ir Bahreinas.

Paryžiaus žaidynės tęsis nuo liepos 26 iki rugpjūčio 11 dienos.

Olimpiniame vyrų krepšinio turnyre varžysis 12 komandų. 8 iš jų jau yra aiškios. Tai – Australija ir Kanada (A grupė), Prancūzija, Vokietija ir Japonija (B grupė), Serbija, Pietų Sudanas ir JAV (C grupė).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją