Paraišką surengti finalinį šalies čempionato etapą įteikė net dešimt miestų. Tai – Barselona, Madridas, Valensija, Saragosa, Almerija, Navara, Andora, Gran Kanarija, Tenerifė ir Menora.

Visų jų kandidatūros dabar bus atidžiai svarstomos, o ACB prioritetas, be abejo, yra žaidėjų saugumas.

Primename, kad iš 18 šį ACB sezoną pradėjusių ekipų 6 jų turnyras jau yra baigtas. Tuo metu varžybų sustabdymo dieną (po 23 turo) 1-12 vietas turnyro lentelėje užėmusios komandos turnyrą planuoja pratęsti.

Finaliniame varžybų etape 12 komandų kovotų padalintos į dvi grupes po 6. Turnyrą visos ekipos pradėtų turėdamos po 0 pergalių, vieno rato principu sužaistų su kitomis penkiomis grupės komandomis, o 1-2 vietas grupėse užėmę klubai galų gale patektų į pusfinalį. Pusfinalyje ir finale būtų žaidžiamos vienos rungtynės.

Taigi, jei Ispanijos čempionatas bus tęsiamas, dėl titulo jame kovos 12 klubų: „Barcelona“, Madrido „Real“, „Zaragoza“, Vitorijos „Baskonia“, Tenerifės „Iberostar“, Valensijos „Basket“, Malagos „Unicaja“, „Burgos“, „Gran Canaria“, Andoros „Morabanc“, Bilbao „Basket“ ir Badalonos „Joventut“.

Pažymėtina, kad turnyro lentelėje po 23 turų paskutines 6 vietas užėmusios komandos išsaugojo savo vietas 2020-2021 m. pirmenybėse. Nuspręsta, kad į žemesnę lygą dėl susidariusios ekstremalios situacijos nekris nė viena komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)