18 metų 205 cm ūgio žaidėjas pastaruosius dvejus metus praleido Jungtinėse Amerikos Valstijoje (JAV), kur krimto mokslus ir išbandė amerikietišką krepšinį. Vis dėlto jaunasis aukštaūgis praėjusią vasarą nusprendė sugrįžti į gimtąją Lietuvą.

„Apsisprendžiau likti Lietuvoje, todėl teko ieškoti, kur rungtyniauti. Pamačiau, jog yra organizuojamas toks projektas ir pamaniau: kodėl gi ne?“, – aiškią priežastį, kodėl nusprendė sudalyvauti atrankoje, įvardino M. Pacevičius.

Puolėjas pasakojo, kad Pietų Kento mokykloje turėjo puikias sąlygas sportuoti. Pasak jo, tokias Lietuvoje rasti būtų labai sunku.

„Žaidėme aukščiausiame pirmenybių divizione. Sąlygos buvo labai geros: šalia mokyklos – gamta, kalno papėdė, ruošiantis sezonui niekur eiti nereikia, nes viskas šalia. Prie pat mokyklos – stadionai, galima matyti kaip sportuoja kiti. Krepšinio salė taip pat labai gera, yra sunkiųjų svorių kambarys, kelios rūbinės“, – pasakojo puolėjas.

M. Pacevičius džiaugiasi, kad turėjo progą susipažinti su JAV krepšiniu, ir sako sukaupęs neįkainojamos patirties.

„Jei būčiau rungtyniavęs Lietuvoje su savo bendraamžiais, būčiau gavęs daug mažiau patirties. JAV rungtyniavau prieš vyresnius, o ir pats krepšinis ten kitoks: greitesnis, reikalaujantis daugiau fizinių jėgų. Laikas, praleistas už Atlanto, labai naudingas“, – akcentavo žaidėjas.

M. Pacevičius yra vienas jauniausių žaidėjų „Vyčio“ komandos gretose. Krepšininkas tame mato tik privalumus, mat vyresnieji bendraklubiai pasidalina naudingais patarimais.

„Kol kas mano įspūdžiai – labai geri. Visi žaidėjai stiprūs, turi daug patirties, yra vyresni už mane, todėl skiria pastabų, pataria, kaip elgtis geriau, jei nusipelnau – pagiria. Viskas puiku.

Pasiruošimas sezonui vyksta sklandžiai. Nors pralaimėjome dvejas draugiškas rungtynes, bet pirmos rungtynės yra pirmos rungtynės (juokiasi). Daug nesusižaidimo, nesklandumu, bet visi stengėsi, dirbo ir darė, ką galėjo“, – trumpai apie pastaruosius mačus kalbėjo M. Pacevičius.

Puolėjas neabejoja, kad artėjančiame Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) sezone „Vytis“ pademonstruos puikius rezultatus.

„Manau, jog „Vyčio“ ekipa bus tikrai konkurencinga. Sieksime aukščiausių tikslų. Čempionų titulo? Galbūt ir jo“, – nusišypsojo M. Pacevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)