Krepšinio žvaigždė, atsižvelgiant į aplinkybes, esą jaučiasi gerai, ji mėgina „likti stipri“ ir pratinasi prie naujos aplinkos.

Kolonija Ik-2 yra Javaso mieste Mordovijos regione, kuris garsėja niūriu klimatu. Rusijos duomenimis, čia kolonijos barakuose laikoma per 800 kalinių.

Rusijos pataisos kolonijos liūdnai pagarsėjusios prastomis higienos sąlygomis, žiauriu elgesiu su kaliniais ir nepakankama sveikatos priežiūra. Kalinimo sąlygos čia daug blogesnės nei įprastuose kalėjimuose.

B. Griner vasarį buvo sulaikyta Maskvos Šeremetjevo oro uoste. Čia per kontrolę jos bagaže buvo aptikta 0,5 gramo kanapių aliejaus.

Teismo posėdžiuose amerikietė pripažino savo kaltę, tačiau tikino neturėjusi jokių ketinimų pažeisti Rusijos įstatymus. Šalies prokurorai rugpjūtį skyrė jai devynerių metų laisvės atėmimo bausmę ir 1 mln. rublių (16,3 tūkst. eurų) baudą.

Šis nuosprendis sulaukė smarkaus JAV pasipriešinimo ir Vašingtonas pažadėjo daryti viską, kad B. Griner galėtų grįžti namo.

JAV buvo paskelbusios apie galimus pokalbius su Rusija dėl apsikeitimo kaliniais, tačiau tai rezultatų kol kas dar nedavė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją