Jau šeštadienį sostinės krepšininkės savo namų arenoje, Mykolo Romerio universitete (Ateities g. 20), priims nugalėtojų titulą ginančias „Utenos“ krepšininkes.

Šį sezoną Vilniaus ir Utenos klubai tarpusavyje kovėsi 3 sykius ir visus kartus stipresnės buvo „Utenos“ krepšininkės, tiesa, mačą Vilniuje „Kibirkšties“ komanda pralaimėjo tik 3 taškais.

„Namų rungtynėse viskas sprendėsi paskutinę rungtynių minutę, kai Rima Valentienė pataikė tritaškį su bauda ir persvėrė rezultatą savo komandos naudai, mums nebepavyko išsiveržti į priekį ir iškovoti pergalės“, – rungtynes vykusias prieš kiek daugiau nei du mėnesius prisiminė „Kibirkšties“ komandos puolėja Laura Juškaitė.

Rezultatyviausia „Kibirkšties“ komandos žaidėja neabejoja, kad šeštadienį galima tikėtis atkaklios ir labai įtemptos kovos.

„Mes norime nugalėti Utenos komandą, nes prieš jas vieninteles šį sezoną dar nelaimėjome, o jos, žinoma, jokiu būdu nenorės mums atiduoti pergalės“, – sakė L.Juškaitė.

Puolėja šį sezoną per mačą vidutiniškai renka po 13 taškų, atkovoja 8 kamuolius ir atlieka po 2 rezultatyvius perdavimus. Tačiau šiuo metu puolėjos žaidimas banguoja.

„Stengiuosi apie tai negalvoti, sunku pasakyti, kas tai lemia, – svarstė 18-metė krepšininkė. – Turbūt, kaip ir gyvenime, taip ir aikštelėje, būna ir geresnių, ir blogesnių dienų. Tikiuosi blogiausios dienos jau praeityje, žiūrėsim kaip seksis toliau“.

„Utenos“ komandoje rezultatyviausiai žaidžia Marina Solopova. Gynėja per mačą renka po 14 taškų, atlieka 5 rezultatyvius perdavimus, tačiau suklysta po 4 kartus. Rita Mileškienė renka po 12 taškų, o Ieva Šimkutė pelno po 11 taškų ir sugriebia po 6 kamuolius.

„Utena turi pavojingų metikių, todėl už kiekvieną, net menkiausią klaidą gynyboje, gali nubausti skaudžiais tritaškiais. Jos turi daugiau patirties, todėl kautis su jomis mums labai sunku, – vardino L.Juškaitė. – Negalėčiau išskirti vienos ar dviejų varžovių, visos pavojingos. Vienas labiau saugoti reikia toliau nuo krepšio, o su kitomis grumtis po krepšiu“.

„Kibirkšties“ komanda yra iškovojusi 16 pergalių, patyrusi 5 nesėkmes ir turnyro lentelėje žygiuoja 1 vietoje. 2 rungtynėmis mažiau žaidusios „Utenos“ ir „Sūduvos“ komandos dalinasi 2-3 poziciją.

„Reikia pademonstruoti maksimalią koncentraciją gynyboje, nepalikti laisvų metikių, neleisti pelnyti lengvų taškų, o puolime turėtume priiminėti greitus, bet teisingus sprendimus, nedaryti vaikiškų klaidų“, – apie laukiančio mačo planą kalbėjo Lietuvos rinktinės kandidatė.

Šeštadienį „Kibirkšties“ ir „Utenos“ komandų rungtynės prasidės 15 valandą, o žiūrovams įėjimas nemokamas. Tiems, kas negalės atvykti į M. Romerio universitetą, tai tiesioginę transliaciją dovanos DELFI TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją