Penktadienį absoliuti „Sprite“ talentų kovų nugalėtoja 13-metė Klaudija Janionytė ir kiti „Sprite“ talentų kovų čempionai: Helma Vyšniauskaitė, Saulė Kaupytė, Džiugas Slavinskas, Martynas Pocevičius ir Ąžuolas Tūbelis, traukiniu į Lilį atvyko iš Paryžiaus. Tiesiai iš traukinio lietuviai patraukė stebėti Lietuvos ir Serbijos rinktinių kovos dėl patekimo į „EuroBasket 2015“ finalą.

Šeštadienį „Sprite“ talentų kovų čempionai, kuriuos lydėjo Lietuvos jaunimo rinktinių vyriausiuoju treneris Rolandas Radvila, skyrė ekskursijai po unikalų stadioną, stebėjo Lietuvos krepšininkų treniruotę ir vakarieniavo restorane

Sekmadienį jų laukė dar viena ekskursija – šįsyk autobusu po beveik pusantro tūkstančio metų istoriją turintį Šiaurės Prancūzijos miestą Lilį. Po to jaunieji krepšininkai pietavo drauge su Lietuvos krepšinio federacijos prezidentu Arvydu Saboniu ir LKF generaliniu sekretoriumi Mindaugu Špoku, apžiūrėjo viešbutį, kuriame gyveno Lietuvos rinktinė.

Čempionai kartu stebėjo ir Europos čempionato finalą, po kurio Lietuvos rinktinei buvo užkabinti sidabro medaliai. Į Lietuvą „Sprite“ talentų kovų nugalėtojai grįžo jau pirmadienį vakare.

Kelionė į Europos čempionato finalą buvo pagrindinis čempionų prizas. Tiesa, K. Janionytė, kaip absoliuti čempionė, gavo ir krepšinio stipendiją, siekiančią beveik 5000 eurų.

Šįmet „Sprite“ talentų kovos aplankė šešis Lietuvos miestus: Druskininkus (pristatomoji krepšinio šventė), Vilnių, Klaipėdą, Palangą, Alytų ir Kauną.

„Sprite“ talentų kovos startavo 2008 m. ir per šį laiką šis turnyras tapo tradiciniu renginiu jauniems žmonėms. Po sėkmingų renginių Lietuvoje „Sprite“ krepšinio turnyrai taip pat išsiplėtė ir į Estiją bei Latviją.

Remdama krepšinį, „Coca-Cola“ kompanija nori paskatinti žmones judėti daugiau ir apskritai gyventi aktyviai. Fizinio aktyvumo skatinimas yra susijęs su kompanijos viešu įsipareigojimu aktyviai dalyvauti kovoje su nutukimu ir propaguoti energijos balansą.