Eglė Šikšniūtė įmetė 11, o Inesa Visgaudaitė – 9 taškus.

„Tris kėlinius kova vyko taškas į tašką, tik pabaigoje rusės atitrūko, – pasakojo merginų rinktinės vyriausiasis treneris Ričardas Maceina. – Varžovės tiesiog fantastiškai pataikė tritaškius, iš 15 metimų taiklūs buvo 11. Krito net sudėtingiausi metimai per rankas, nieko negalėjome padaryti. Per pirmus 2 kėlinius taiklūs buvo 5 iš 8 jų metimų, po didžiosios pertraukos – 6 iš 7“.

Nepavyko pirmasis mačas ir vaikinams, kurie nusileido turkams 62:76. Lietuvos ekipai 14 taškų pelnė Augustas Pečiukevičius, 11 – Deividas Nazarovas, 10 – Giedrius Staniulis, 9 – Saulius Kulvietis.

18-mečių Baltijos taurės turnyro laikas yra suderintas su merginų pasirengimu Europos čempionatui, todėl vaikinai į Liepoją išvyko pačioje pasirengimo Senojo žemyno pirmenybėms pradžioje.

„Atvykome čia iš Palangos, salėje prieš turnyrą buvome tik 2 kartus. Specialiai aukojome 2 laisvas dienas, kad pačiupinėtume kamuolį. Visą dėmesį treniruočių stovykloje skyrėme kitiems tikslams, todėl per rungtynes pataikėme tik 21 iš 38 baudos metimų“, – sakė vaikinų rinktinės strategas Marius Linartas.

Lietuvos rinktinės treneriui prieš jas iškilo netikėtų sunkumų, nes komandoje liko vos 2 sveiki gynėjai.

Mantas Kadzevičius dar Lietuvoje patyrė traumą, jau Liepojoje kelias ištino Pauliui Dambrauskui, o per mačą su turkais raumuo buvo sumuštas D. Nazarovui.