Ketvirtose Ispanijos čempionato pusfinalio serijos rungtynėse penktadienį svečiai iš Barselonos antrame kėlinyje sugebėjo pelnyti vos 6 taškus ir įpusėjus rungtynėms atsiliko 19:28.

Tačiau trečiame kėlinyje „Barcelona“ spurtavo 15:6 ir po trijų kėlinių rezultatas buvo lygus – 34:34. Lygi kova tęsėsi ir ketvirtame kėlinyje. Likus žaisti minutę rezultatas vėl tapo lygus 56:56, bet tada Š. Jasikevičiaus auklėtiniai pelnė 5 taškus iš eilės be atsako ir nulėmė dvikovos baigtį.

„Kai tau nieko nesigauna, kai nepataikai iš po krepšio, neįmeti tritaškių, atsilieki 12 taškų skirtumu, bet vis tiek kovoji, eini į priekį, nepasiduodi – tai yra labai gera patirtis. Privalome pasiimti iš šių rungtynių geriausius dalykus, nes tik tokios pergalės padeda komandai augti“, – konstatavo 46-erių krepšinio specialistas.

Kalbėdamas apie rungtynes Š. Jasikevičius teigė, kad net ir prastas startas jo nenuvylė. „Manau, kad mes pradėjome rungtynes su geru fiziniu ir psichologiniu nusiteikimu, nuo pirmų minučių pasiuntėme varžovams žinią, kad esame čia tam, kad laimėtume. Deja, pirmoje dalyje mums labai nesisekė puolime, mes nieko nepataikėme. Tačiau komanda neprarado pasitikėjimo savimi, atkakliai siekė tikslo – ir antroje rungtynių dalyje krepšys atsirišo. Mes per paskutinius du kėlinius surinkome 44 taškus – ir tai buvo esminis skirtumas nuo pirmosios dalies. Tai parodo krepšininkų charakterį ir užsispyrimą“, – pastebėjo Š. Jasikevičius.

Ispanijos čempionų titulą ginanti „Barcelona“ finale susitiks su Madrido „Real“ ekipa. Praėjusiame sezone finalinę seriją su „Karališkuoju“ klubu 2-0 laimėjusi „Barsa“ pirmąsias rungtynes žais jau šį pirmadienį. „Apie finalą dar negalvoju, visos mintys buvo nukreiptos į pusfinalio seriją ir Badalonos „Joventut“. Tai buvo labai sunki serija, įtempta ir kupina fizinės kovos. Finale lengviau nebus. Laiko pasiruošimams nėra daug, tad turėsime tiesiog eiti į aikštę ir žaisti“, – teigė antro iš eilės Ispanijos čempionų titulo su „Barcelona“ sieksiantis Š. Jasikevičius.

Šį sezoną finale bus žaidžiame iki trijų pergalių. Pirmosios finalinės serijos rungtynės Barselonoje prasidės 22 valandą Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją