Turkijos ekipa ketvirtadienį namuose 88:75 (21:25, 31:22, 19:9, 17:19) įveikė Bolonijos „Virtus“ (15-8) ekipą.

Itin svarbu ir tai, kad „Fenerbahče“ varžovus nugalėjo didesniu skirtumu nei pralaimėjo pirmąjį mačą (79:87), tad įgijo tarpusavio pranašumą.

Įpusėjus susitikimui šeimininkai pirmavo 5 taškais, bet antroje mačo pusėje parodė visiškai kitokio lygio gynybą – jeigu per pirmąją praleido 47 taškus, tai per antrąją – vos 28 ir pelnytai triumfavo.

„Visų pirma noriu padėkoti savo žaidėjams ir sirgaliams, pasveikinti juos. Ypač esu dėkingas sirgaliams, kurie sukūrė tokią atmosferą. Tai geriausia atmosfera krepšinį mylintiems žmonėms.

Mūsų gynyba pirmoje mačo pusėje buvo bloga, nors užpulti ir sugebėjome. Pertraukos metu kalbėjome, kad nuo varžovų atsiliekame vienu žingsniu, atiduodame jiems pozicijas. Trečiame kėlinyje jau pamatėme kitokį paveikslą.

Sugebėjome pakeisti mačo tėkmę savo gynyba, pristabdyti juos ir laimėti“, – po pergalės kalbėjo Š. Jasikevičius.

Jis išskyrė ir naujoką A. Noua, Stambule debiutavusį 9 taškų pasirodymu per 20 minučių. Su puolėju sudaryt mėnesio trukmės sutartis, kol traumas gydosi Nigelis Hayesas–Davisas ir Dyshawnas Pierre’as.

„Jis pateisino mūsų lūkesčius. Labai svarbu, kaip jis elgiasi už aikštelės ribų – tai tikras profesionalas. A. Noua turėjo tik dvi treniruotes, tad metėme jį į ugnį. Jis sugebėjo įsilieti į komandą labai greitai, puikiai suprato savo vaidmenį ir ką turi daryti. Šio sezono metu kartu labai svarbu turėti tokį patyrusį žaidėją“, – gražiai apie auklėtinį atsiliepė lietuvis.

Po šios pergalės „Fenerbahče“ turnyrinėje lentelėje liko penktoje vietoje, bet nuo antros vietos ją skiria vos vienas laimėjimas. Kitas rungtynes turkai antradienį žais išvykoje su Vilerbano ASVEL (5-18).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją