Šaro teigimu, nelogiškai besielgianti FIBA pralaimi NBA lygai į vieną krepšį.

„Jeigu NBA žaidėjai ir toliau negaus galimybių padėti savo nacionalinėms rinktinėms, manau, kad FIBA savo mūšį pralaimėjo. Dabartinė sistema, pagal kurią langai vyksta sezono viduryje, užkerta kelią NBA ir Eurolygos krepšininkams. Man tai yra visiškai nelogiška ir esu įsitikinęs, kad FIBA geriausių krepšininkų atsisako specialiai“, – Š. Jasikevičiaus žodžius užsienio žiniasklaidoje cituoja basketnews.lt

„Žalgirio“ vairininkas pasisakė už tai, kad išeities iš susidariusios padėties būtų ieškoma kuo greičiau.

„Reikia susėsti ir surasti išeitį, nes dabartinė situacija veda į niekur. Jeigu lygintume su NBA, Europos ir apskritai tarptautinis krepšinis yra krizėje. FIBA ir Eurolygos kovoje dėl valdžios nugalėtoja yra NBA, o pralaimėtojai – sirgaliai, kurie savo rinktines stebi be geriausių krepšininkų“, – teigia Š. Jasikevičius.

Savaitės pradžioje pats Šaras pareiškė nenorintis išleisti žalgiriečių į nacionalinę komandą ir taip griauti numatyto pasirengimo artėjančiam sezonui, tačiau galutinio sprendimo teisę visgi paliko patiems žaidėjams.

Puolėjas Edgaras Ulanovas nusprendė priimti Dainiaus Adomaičio kvietimą ir padėti Lietuvos rinktinei, tuo metu Marius Grigonis liks su „Žalgiriu“, nes yra klubo naujokas.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kandidatų sąrašas Pasaulio taurės atrankos rungtynėms su Kroatijos ir Nyderlandų rinktinėmis (žaidėjas, klubas, pozicija):

1.Mantas Kalnietis(Vilerbano ASVEL)PG
2.Lukas Lekavičius(„Panathinaikos“)PG
3.Mindaugas Girdžiūnas(„Rytas“)PG
4.Renaldas Seibutis(„Tecnyconta“)SG
5.Adas Juškevičius(„Nantero 92“)SG/PG
6.Edgaras Ulanovas(„Žalgiris“)SF
7.Rokas Giedraitis(ALBA)SF/SG
8.Edgaras Želionis(„Afyon“)PF/C
9.Eimantas Bendžius(„Rytas“)PF/SF
10.Mindaugas Kuzminskas(„AX Armani“)SF/PF
11.Arnoldas Kulboka(„Brose“)SF
12.Artūras Gudaitis(„AX Armani“)C
13.Evaldas Kairys(„Rytas“)C
14.Martynas Echodas(„Rytas“)C

Primename, kad D. Adomaičio auklėtiniai po pirmų 6 pergalių, iškovotų C grupėje, pateko į naujai suformuotą J grupę ir yra tiesiog tobuloje situacijoje. Vienvaldžiams grupės lyderiams lietuviams su lenkais ir vengrais žaisti nebereikės, o po du kartus teks kautis su Italija, Nyderlandais ir Kroatija. Visgi šioms kovoms dar neprasidėjus Lietuvos rinktinė antroje pozicijoje esančius Italijos atstovus lenkia jau dviem pergalėmis.

Tiesiai į 2019-ųjų pasaulio čempionatą Kinijoje pateks tris pirmas vietas grupėje užimsiančios ekipos.

J grupės turnyro lentelė: (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai, įmesti taškai, praleisti taškai, taškų santykis, įskaitiniai taškai)

1.Lietuva660512352+16012
2.Italija642474405+6910
3.Lenkija633436410+269
4.Nyderlandai633434416+189
5.Kroatija633431419+129
6.Vengrija633414421−79
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)