Ketvirtadienį lietuvio treniruojama komanda Eurolygoje įveikė geografiškai artimiausius konkurentus 89:84.

Kaip akcentavo nugalėtojų treneris, palankią baigtį lėmė po pertraukos pagerinta gynyba.

„Tokias svarbias rungtynes pradėjome kiek netvarkingai, „Anadolu Efes“ visur lenkė mus žingsniu. Tačiau antroje dalyje pasitempėme. Galbūt nepavyko kontroliuoti Shane‘o Larkino, bet kam tai apskritai pavyksta?“ – atsiliepė Š. Jasikevičius.

„Anadolu Efes“ įžaidėjas iš JAV sukrovė 28 taškus, bet antroje susitikimo pusėje sulaukė mažai komandos draugų pagalbos.

„Fenerbahče“ gretose rezultatyviausias buvo Nigelis Hayesas-Davisas (24 taškai), o lemiamais momentais žibėjo Nickas Calathes, kurio sąskaitoje – 17 taškų (3/5 tritaškių), 8 rezultatyvūs perdavimai ir 3 perimti kamuoliai.

„Jis buvo vienas geriausių gynėjų Ispanijoje, jis yra vienas geriausių Eurolygoje per pastaruosius 10 metų. Bet niekada nesulaukdavo prideramos pagarbos“, – apie graiką sakė treneris.

Anot Š. Jasikevičiaus, joks sutapimas, jog į pergalę vedė žaidėjai, kuriuos jis jau yra treniravęs ankstesnėse savo komandose.

„Esu čia labai trumpai, kai kuriuos krepšininkus pažįstu, kitų – ne. Noriu, kad pastarieji nenuleistų rankų, kovotų. Geriausias pavyzdys jiems – Tarikas Biberovičius, kuris nusipelnė mūsų pasitikėjimo“, – pažymėjo Šaras.

22-ejų puolėjas sužibėjo praėjusio pirmadienio Turkijos čempionato rungtynėse su Stambulo „Daruššafaka“, kai surengė rezultatyviausią karjeros pasirodymą (29 taškai). Ketvirtadienį jis jau žaidė 22 min., gerokai lenkdamas sau įprastą vidurkį Eurolygoje, ir pelnė 7 taškus bei atkovojo 5 kamuolius.

Naujuosius metus „Fenerbahče“ pradės antradienį priimdama Belgrado „Crvena Zvezda“ (Serbija), o ketvirtadienį – Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis).

Tiesa, pastarųjų rungtynių šeimininkais turkai bus tik simboliškai – nuogąstaujant dėl saugumo mačas buvo perkeltas į neutralią areną Panevėžyje.

„Naujiems metams linkiu taikos. Pastaruoju metu būna liūdna skaityti naujienas, pasaulyje dedasi daug karčių dalykų. Linkiu jam taikos“, – naujamečiais palinkėjimais dalinosi Š. Jasikevičius.

Pastaroji pergalių serija jo naująją komandą Eurolygos lentelėje pakėlė į penktą vietą (10/7), „Anadolu Efes“ smuko ant 14-o laiptelio (7/10).


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją