Tuo pačiu jau devintą pergalę iš vienuolikos galimų iškovojusi „Barcelona“ vėl atsidūrė Eurolygos turnyrinės lentelės viršūnėje.

Po rungtynių su ASVEL Š. Jasikevičius turėjo pastabų savo auklėtiniams dėl nebūtinų klaidų, leidusių varžovams sumažinti atsilikimą, tačiau teigiamai įvertino krepšininkų pastangas antroje rungtynių dalyje. „Pridarėme daug kvailų klaidų, leidome jiems sugrįžti į rungtynes. Rungtynes pradėjome labai solidžiai, puikiai dirbome gynyboje, bet vėliau be reikalo kelis kartus prasižengėme prieš metimus atliekančius žaidėjus, kelis kartus „pametėme“ savo žmones gynyboje, neteisingai įvertinome tam tikras situacijas ir tuo pasinaudoję varžovai mus pavijo“, – pastebėjo Š. Jasikevičius.

Iš tiesų, po dviejų kėlinių „Barsa“ pirmavo tik 31:28, bet antroje rungtynių dalyje klaidų nebekartojo. „Iš esmės mes beveik visą antrąją rungtynių dalyje žaidėme labai solidžiai, buvo tikrai malonu žiūrėti mūsų žaidimą. Svarbiausia, kad suradome lyderį, Nicolą Laprovittolą, kuris sužaidė nuostabias rungtynes. Kita vertus, pergalė yra labai svarbus dalykas, bet šioje sezono stadijoje svarbiausia – nesustoti tobulėti“, – kalbėjo Š.Jasikevičius.

Dar vienas solidžias rungtynes sužaidė ir „Barcelona“ įžaidėjas R. Jokubaitis. Po rungtynių su 21-uoju gimtadieniu pasveikintas krepšininkas taip pat ir pasidžiaugė puikiu komandos žaidimu.

„Treneris pertraukos metu pasakė, kad turime žaisti greičiau, nes kuomet žaidžiame lėtai, varžovai spėdavo sugrįžti į gynybą ir neleisdavo mums užsiimti patogesnes pozicijas. Tad mes pradėjome žaisti greičiau, pataikėme daug tolimų ir sudėtingų metimų. Manau, kad sužaidėme puikias rungtynes, ne tik puolime, bet ir gynyboje. Eurolygos sezonas yra labai ilgas, mes kol kas sužaidėme tik 11 rungtynių, bet tikrai smagu, kad esame pirmoje vietoje. Bet turime ir toliau sunkiai dirbti, nes mūsų tikslas yra laimėti kiekvienas rungtynes. Manau, kad mes einame teisingu keliu“, – tikino rungtynėse su ASVEL drauge su N. Laprovitola „Barsos“ įžaidėjų duetą sudaręs R.Jokubaitis.


Kitą penktadienį „Barcelona“ savo aikštėje sutiks su Kauno „Žalgiriu“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)