Po rungtynių žalgiriečių strategas Šarūnas Jasikevičius neatrodė per daug nusivylęs pralaimėjimu bei pasidžiaugė, jog jo komanda kibo į atlapus vienai geriausių Eurolygos komandų.

„Antroje pusėje jie buvo daug geresnė komanda, labiau susikoncentravusi, labiau norinti laimėti.
Pirmoje pusėje dominavome savo energija, žaidybiniu planu, o vėliau kiekviena detalė pradėjo kainuoti, nustojome agresyviau žaisti.

Bet viskas nepriklauso tik nuo mūsų žaidimo. Rungtyniavome prieš labai stiprią komandą, jų žaidėjai pataikė labai sudėtingus metimus. Kai jie pradėjo keistis žaidėjais, nesugebėjome surasti savo aukštaūgių. Toks vaizdas, kad užmiršome, kaip žaisti prieš tokią gynybą“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

„Manau, kad mūsų fanams patiko tokia kova prieš Eurolygos čempionus. Bendrai tai buvo geros rungtynės“, – pridūrė treneris.

Kalbėdamas apie prastą Kevino Pangoso žaidimą pirmoje rungtynių pusėje, Š. Jasikevičius visos kaltės gynėjui nevertė.

„Manau, kad pražangos ir prasta pradžia jį išmušė iš vėžių. Bet tai nebuvo vien tik jo kaltė. Nėra lengva, kai varžovai aukšti, ilgomis rankomis, todėl jam buvo sunku atlikti gerus perdavimus.

Turėjome galimybių, bet sudegėme eidami iš priekio. Žinojome. kuriuos jie žaidėjus atakuos, bet vis tiek neišeidavome iš priekio. Detalės šitam lygyje yra svarbiausias dalykas“, – sakė „Žalgirio“ strategas.

Kostas Sloukas sužaidė dar vienas fantastiškas rungtynes. Gynėjas per per 32 minutes pelnė 15 taškų, atliko 5 rezultatyvius perdavimus bei surinko 21 naudingumo balą.

„Pradėjome prasčiau lįsti iš po užtvarų. Per daug lengvai leidome jam atsidengti, o jo patirtis lėmė, kad jo metimai buvo taiklūs. Akcentavome neleisti mesti tritaškių metimų iš vietos, kai kur pavyko, kai kur ne. Jie patyrusi komanda ir prisitaikė bei nubaudė mus“, – nuogąstavo Šaras.

„Fenerbahče“ strategas Ž. Obradovičius, švenčiantis savo 58-ąjį gimtadienį, po rungtynių gyrė Kauno komandą bei akcentavo detalių svarbą.

„Man šios rungtynės buvo labai panašios į tas, kurias žaidėme Stambule. Šiais metais „Žalgiris“ žaidžia labai gerai, agresyviai.

Pirmoje pusėje jie mums apsunkino metimus,naudojo daug spaudimo, o patys pataikė labai aukštu procentu. Per ilgąją pertrauką pasitarėme, kad turime būti agresyvesni, susikurti geresnius metimus ir kamuolys judėjo daug geriau. Smulkios detalės padėjo laimėti. Sveikinimai „Žalgirui“, kuris šį sezoną atrodo labai gerai“, – kalbėjo specialistas.

Kalbėdamas apie K. Slouko žaidimą serbas gyrė savo auklėtinį:

„Jis sužaidė labai protingai bei pataikė sudėtingus metimus, tai buvo vieni iš svarbiausių rungtynių momentų“.

Strategas sakė, kad buvo paruošęs specialų planą prieš „Žalgirio“ gynėjus, tačiau vien jų sustabdymas nebūtų garantavęs pergalės.

„Mes žinojome, kad K. Pangosas yra labai svarbus jų žaidėjas, bet kartu „Žalgiris“ žaidžia kaip komanda, turi labai gerą trenerį, todėl sustabdžius kelis žaidėjus negali tikėti pergalės“, – akcentavo Ž. Obradovičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)