Nors „Budučnost“ prieš 23-ią turą turnyro lentelėje žengė tik vienu laipteliu žemiau „Žalgirio“, be karingų savo „barbarų“ (taip vadinami aktyviausi šios ekipos gerbėjai) užnugario Podgoricos klubas paprastai būna kaip kavalerija be žirgų. Vis dėlto Kaune svečiai nebuvo linkę anksti sudėti ginklų – Š. Jasikevičiaus auklėtiniai turėjo daug vargo su prasčiausiai išvykose žaidžiančia Eurolygos komanda.

Įpusėjus antram kėliniui eilinį sykį sausakimša „Žalgirio“ arena atgijo: juk ne kasdien pamatysi, kaip Artūras Milaknis su trenksmu krauna kamuolį į krepšį. Tuo metu šeimininkų persvara buvo dviženklė, bet labai greitai „Budučnost“ grąžino kauniečius į artimą kovą.

Po trečio ketvirčio priekyje jau buvo juodkalniečiai (60:62). Tik prasidėjus priešpaskutiniai minutei publika galėjo pradėti triumfuoti – pabaigoje pasitempęs „Žalgiris“ laimėjo 84:76.

„Po sunkaus periodo – labai reikalinga pergalė. Kartais koją kišo nervai, per didelis noras. Nugalėjome ne gražiu krepšiniu, o kova, griuvimu ant kamuolio. Kažkaip išstenėjome. Ir tai šiai dienai svarbiausia: reikia kuo ilgiau kabintis į aštuntuką, gerinti žaidimą, įtraukti visus į rotaciją“, – komentavo Š. Jasikevičius.

Dvikovos išvakarėse pasaulį išvydusį sūnų sūpavęs Brandonas Daviesas buvo rezultatyviausias ir naudingiausias nugalėtojų gretose: nors pirmas jo metimas nelietė lanko, vėliau vidurio puolėjas šaltakraujiškai svaidė iš vidutinio nuotolio ir sykį pirmas nukūrė į greitą puolimą. Iš viso amerikietis surinko 21 tašką, 8 atkovotus kamuolius, 5 rezultatyvius perdavimus ir 34 naudingumo balus.

Geriausias karjeros Eurolygoje rungtynes sužaidė Thomasas Walkupas, pelnęs 14 taškų ir atlikęs 6 rezultatyvius perdavimus (18 naudingumo balų).

„Žalgiris“ vertėsi be kirkšnį susižeidusio gynėjo Nate'o Wolterso ir per treniruotę blauzdos raumenį pasitempusio vidurio puolėjo Antano Kavaliausko, taip pat iki sezono pabaigos neberungtyniausiančio kito „centro“ Lauryno Biručio.

„Budučnost“ Kaune nepadėjo keturi krepšininkai: traumuotas gruzinas Goga Bitadzė ir prie Juodkalnijos rinktinės prisidėję broliai Seadas ir Suadas Sehovičiai bei Petaras Popovičius.

Podgoricos ekipa pralaimėjo 11-as iš eilės rungtynes išvykoje, kauniečiai nutraukė trijų nesėkmių paeiliui seriją ir pasiekė vos antrą pergalę šiais kalendoriniais metais.

– Atrodo, kad vaiko gimimas įkvėpė B. Daviesą, kuris puikiai pataikė ir iš vidutinio nuotolio. Kaip vertinate jo pasirodymą? – paklausėme Š. Jasikevičiaus

– Jo metimas iš vidutinio nuotolio yra toks pat geras kaip Pauliaus Jankūno ar Antano Kavaliausko. Bet varžovus Brandonas pribaigė savo žaidimu iš po krepšio. Nerimavome dėl jo, nežinojome, kokia bus jo būsena. Tikrai neplanavau, bet situacija privertė laikyti jį aikštėje 32 min. Naktį Brandonui neteko daug miegoti, iš ryto jis pats sakė, kad labai laukia pietų miego. Matosi, kad pavyko gerai išsimiegoti.

– Labai naudingas šįkart buvo ir Th. Walkupas.

– Jis patraukė mus sunkiais momentais. Tai nebuvo klasikinio įžaidėjo pasirodymas, bet man svarbiausia, kad po pertraukos Thomasas padarė išvadas, dukart sustabdė varžovų greitą puolimą, tris kartus krito ant „niekieno“ kamuolių. Be to, kol jis buvo aikštėje, Norrisas Cole'as buvo kontroliuojamas. Thomasas yra kovotojas iš didžiosios raidės, tik reikia, kad kažkiek pridėtų ir krepšinio. Manau, jis gali duoti daugiau.

– Ar dažnai per treniruotes matote tokių A. Milaknio dėjimų kaip šiandien?

– Matome kiekvieną dieną. Jis žymiai aukščiau šoka į viršų nei jūs visi galvojate. Artūras tikrai yra geresnis atletas nei manoma.

– Kitaip nei keliose ankstesnėse rungtynėse, šįkart ketvirtame kėlinyje „Žalgirio“ gynyba atsilaikė. Esate patenkintas paskutiniu ketvirčiu?

– Gynyba buvo labai gera. Iš pradžių nenorėjome gintis labai agresyviai, rizikuoti. Bet teko, nes įsižaidė N. Cole'as. Pakeitėme gynybą ir neapsirikome. Manau, 14 varžovų pelnytų taškų, įskaitant tritaškį nuo lentos, yra geras rezultatas.

– A. Kavaliausko netektis rungtynių išvakarėse kažkiek išmušė iš vėžių?

– Negaliu sakyti, kad tai buvo netikėta – tik ne šiame sezone. Kiek ilgai aikštėje nebus Antano? Nežinau, neaišku. Atrodo, jam blauzdos patempimas, bet gydytojai dar atliks pakartotinius tyrimus.

– Nors sakėte, kad reikia stengtis visus žaidėjus įtraukti į rotaciją, Deonas Thompsonas iš jos pamažu krenta – šįvakar sužaidė tik 5 min. Yra tikimybė, kad jis, kaip ir Derrickas Waltonas, sezoną užbaigs kitoje komandoje?

– Negalvoju. Žinojome, kokios problemos kamuoja L. Birutį ir A. Kavaliauską, trūko ir P. Jankūno. Dėl to Deoną ir pasikvietėme. Jis tikrai mums gali duoti daugiau. Tik sunku įsijungti į Eurolygą ilgai čia nežaidus. Dabar esame tokioje stadijoje, kai treneris nėra pasiruošęs daug eksperimentuoti. Bet Deonas, nors atsidūrė nepavydėtinoje situacijoje, elgiasi puikiai, yra tikras profesionalas.

– Ką dar be pergalės norėtumėte pasiimti iš šio vakaro rungtynių?

– Tik teigiamą rezultatą. Daugiau viskas kartojasi nuo lapkričio. Nepadarome tų dalykų, kuriuos treniruojamės kiekvieną dieną. Šiandien per rungtynių pertrauką vien tik kartojau žaidėjams planą, tuos pačius dalykus: savalaikes pražangas, varžovų stipriąsias puses – elementariausius dalykus. Deja, jie mums šiandien patys sunkiausi, atrodo, lengviau pavyksta pataikyti kažkokį sunkų tritaškį. Daug dirbame, rodome aibę vaizdo įrašų, bet kažkur kažkas neišeina.

***

Primename, kad pirmąją komandų tarpusavio akistatą Juodkalnijoje praėjusį lapkritį „Žalgiris“ laimėjo rezultatu 72:60. Tuomet „Budučnost“ dar dirigavo Podgoricos klubą į Eurolygą netikėtai išvedęs serbas Aleksandras Džikičius, kurį gruodį pakeitė kroatas Jasminas Repeša.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ vasario 28 d. žais svečiuose su Vitorijos „Baskonia“ (Ispanija).

Turnyro lentelė:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (155)