20-metis gynėjas penktadienį į Barseloną iš Kauno perkėlė du savo asmeninius rekordus Eurolygoje.

Buvęs „Žalgirio“ sistemos auklėtinis išdalino 6 rezultatyvius perdavimus ir iš viso užsitarnavo 21 naudingumo balą – abu skaičiai jam geriausi karjeroje.

Be to, nė karto nesuklydęs R. Jokubaitis pats krepšį atakavo be klaidų – pataikė visus 3 dvitaškius, abu tritaškius, surinko 12 taškų ir atkovojo 3 kamuolius. Aikštėje jis praleido 18 min.

„Nuovargis jaučiasi, bet tikrai smagu, labai patiko atmosfera salėje. Manau, mūsų žaidimas šiandien džiugino ir fanus, ir trenerius, ir mus pačius. Manimi šiandien treneris pasitikėjo, anksti išleido į aikštę – tai davė papildomos motyvacijos. Visai neblogai įsijungiau į žaidimą ir gynyboje, ir puolime. Viskas sekėsi, treneris neturėjo priekaištų. Tik nereikia užsisvajoti, užriesti nosies, nes buvo tik pirmos sezono rungtynės“, – Delfi žurnalistui Tomui Ramanskui komentavo „Barcelona“ legionierius iš Lietuvos.

Anot jo, rezultatyvus žaidimas – tik vyšnia ant torto, kurį reikia kepti savoje aikštės pusėje.

„Iš manęs, kaip jauno žaidėjo, treneris reikalauja paprastų dalykų: duoti naudos aikštėje nebūtinai taškais, bet pirmiausia gera gynyba, aktyvumu, savalaikėmis pražangomis. Visa tai atliekant auga ir žaidimo minutės. O jei dar pasiseka sužaisti puolime, išvis fantastika“, – džiaugėsi mažeikiškis.


Visame Eurolygos vicečempionų žvaigždyne penktadienį naudingesnis buvo tik vienas krepšininkas.

Nikola Mirotičius žaidė netgi trumpiau už R. Jokubaitį, bet atakuodamas idealiai iš visų pozicijų suspėjo surinkti 22 taškus ir 31 naudingumo balą.

„Nikola buvo labai susitelkęs ir demonstravo nuostabią sportinę formą. Apskritai buvome nusiteikę labai rimtai ir žaidėme tikrai organizuotai. Taip klostantis rungtynėms ir aš galėjau būti ramesnis nei įprastai, nes tiesiog nebuvo daug ko pridurti“, – sakė ekipos vairininkas Šarūnas Jasikevičius.

Dėl geriausio įmestų ir praleistų taškų santykio Eurolygos lentelės viršūnėje išsyk įsitaisę jo auklėtiniai ateinančią savaitę pasirodymą tęs svečiuose pas kitą Vokietijos komandą Miuncheno „Bayern“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)