Artėjant lemiamoms sezono kovoms vis geresnę sportinę formą demonstruoja lietuviškoji „Barcelona“ (22 pergalės/5 pralaimėjimai).

Š. Jasikevičiaus auklėtiniai Ispanijos čempionate sekmadienį namuose 97:82 (17:24, 30:22, 31:17, 19:19) įveikė Madrido „Real“ (21/6) klubą ir turnyro lentelėje pasivijo iki šiol pirmavusią Vitorijos „Baskonia“ (22/5) ekipą.

„Komanda pademonstravo, kad yra pasirengusi didelėms rungtynėms. Jau du ar tris mėnesius labai gerai žaidžiame svarbias rungtynes. Kartais pralaimime, bet ir tokiose rungtynėse išliekame žaidime ir turime realių šansų laimėti.

Tai didelė pergalė dėl to, kaip ji buvo pasiekta“, – kalbėjo Š. Jasikevičius, kurį cituoja „As.com“.

Rungtynių nebaigė kelio skausmus pajutęs Janas Vesely (10 min.) ir nugarą susižeidęs Cory Higginsas (žaidė beveik 6 min.), čiurną susižeidė Alexas Abrinesas, žaidęs beveik 16 min.

„Labai nerimauju dėl traumų. Tikiuosi, kad nei mes, nei „Real“ nepatyrė rimtų nuostolių, nes dabar artėja lemiama sezono dalis.

Pačioje rungtynių pabaigoje žiūrėjau į atsarginių suolelį, norėjau suteikti poilsio Nikola Mirotičiui. Ten sėdėjo Jamesas Nnaji, Oriolas Pauli ir Mike'as Tobey. Ketvirtas žmogus – atletinio rengimo treneris“, – po dvikovos kalbėjo Š. Jasikevičius.

„Pirmoje rungtynių pusėje praradome daug kamuolių. Atrodė, kad Madridas lipa ant kulnų. Antroje dvikovos pusėje buvome geresni. Labai įdomios rungtynės, dideli penketai, maži penketai... Esame labai laimingi, nes žaidėme gerą krepšinį.

Tas, kuris nuolat tobulėja, turi daugiau galimybių. Žinome šios komandos lygį. Šiandien nerimaujame dėl pralaimėtų atkarpų 0:11 ar 0:12, tačiau komanda yra sužaidusi daug svarbių rungtynių.

Sirgaliai ir komanda turėtų džiaugtis rezultatu, o aš drebėdamas laukiu gydytojo skambučio“, – prisipažino Š. Jasikevičius.

Jo auklėtiniai iki Eurolygos ketvirtfinalio serijos su Kauno „Žalgiriu“ ACB lygoje dar sužais dvejas rungtynes: 19 d. su „Coviran Granada“ krepšininkais ir 22 d. su „Gran Canaria“ ekipa.

Eurolygos atkrintamųjų serija tarp „Barcelonos“ ir „Žalgirio“ startuos balandžio 26 d. Barselonoje.

Antrosios rungtynės 28 d. taip pat vyks Katalonijos sostinėje, trečiosios – gegužės 3 d. Kaune.


Jo vadovaujama „Barca“ su 22 pergalėmis pakilo į pirmą vietą (22/5), „Real“ – trečias (21/6).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)