„Š. Jasikevičiaus neliks greta komandos atsarginių suolo.

Artimiausius du sezonus treneriu dirbs Rogeris Grimau“, – skelbia „Barcelonos“ klubas.

Tai 44 metų strategas, buvęs „Barcelonos“ krepšininkas, klubui atstovavęs 2003-2011 metais ir 2010-aisiais tapęs Eurolygos čempionu.

Nuo 2016 metų pradėjo trenerio karjerą ir dirbo su Katalonijos klubo jaunimu.

2021/22 m. sezone jo vadovaujama „Barcelonos“ pamaina laimėjo Eurolygos jaunimo turnyrą.

Strategą puikiai pažįsta jo nurodymų klausęs Kasparas Jakučionis, spėjęs debiutuoti vyrų komandoje.

Rogeris Grimau (kairėje), Kasparas Jakučionis (Foto: "Barcelona")

„Jam dirbant atsiskleidė būrys jaunų žaidėjų: Jamesas Nnaji, tapęs pagrindinės komandos žaidėju, taip pat Rafaelis Villaras, Michaelis Caicedo, Agustinas Ubalas ir Gaelis Bonilla“, – skelbia klubas.

„Naujosios „Barcos“ eros treneriu dirbs Rogeris Grimau. Tai vienos geriausių istorijoje „Barcos“ komandos kapitonas, keičiantis Šarūną Jasikevičių, kuris savo etapą klube baigė po trijų sezonų“, – rašoma klubo pranešime.


Rogeris Grimau veržiasi pro Artūrą Jomantą ir Martyną Gecevičių
Dainius Šalenga veržiasi pro Rogerį Grimau

Pergalė Ispanijos lygos finale darbo vietos neišsaugojo

Praėjusią savaitę Š. Jasikevičius džiaugėsi iškovotu Ispanijos čempiono titulu, kuris jam buvo antrasis vadovaujant „Barcelonai“. Jo vadovaujama Katalonijos komanda serijoje 3-0 pranoko Madrido „Real“ ekipą.

Tai leido klubui bent kiek atsitiesti po slogaus pasirodymo Kaune vykusiame Eurolygos finalo ketverte, kuriame „Barcelona“ liko ketvirta.

Tačiau Ispanijos lygos titulas negarantavo Š. Jasikevičiui darbo vietos Barselonoje.


Š. Jasikevičiui praėjęs sezonas Katalonijos sostinėje buvo trečiasis. Jis nuvedė klubą iki trijų Eurolygos finalo ketvertų, bet dukart klupo pusfinalyje, kartą – finale, taip ir neiškovodamas svarbiausio trofėjaus.

Po šių metų nesėkmės Kaune buvo kalbama, kad Šaro dienos komandoje suskaičiuotos dėl neišpildytų lūkesčių. Per šį laikotarpį Š. Jasikevičius su „Barcelona“ dukart laimėjo Ispanijos čempionatą ir dvi Karaliaus taures.

Birželio pradžioje Ispanijos žiniasklaidoje teigta, kad Š. Jasikevičius pasiruošęs priimti drastišką žingsnį dėl galimybės toliau treniruoti „Barceloną“ – lietuvis galiausiai turėtų tęsti darbus Katalonų klube atsisakęs beveik viso atlyginimo.

Šarūnas Jasikevičius ("Barça Basket" "Twitter")

„Mundo Deportivo“ žurnalistas Jose Ignacio Huguetas skelbė, kad šį sezoną Š. Jasikevičiaus alga su mokesčiais „Barcelonai“ atsiėjo apie 3,5 mln. eurų, bet pats lietuvis buvo linkęs ją drastiškai susimažinti. Teigiama, kad susitikime su klubo vadovais lietuvis pareiškė, kad sutinka atlyginimą nusirėžti net 90 procentų, jeigu tik to reikia finansinį diržą veržiančiai komandai.

Tai reiškė, kad kitą sezoną Š. Jasikevičius buvo pasirengęs uždirbti apie 350 tūkst., o atskaičius mokesčius ši suma sumenktų dar per pusę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)