„Reikia nukelti kepurę prieš šią komandą. Esame viena iš komandų, turinčių nepaprastai daug erdvės tobulėti. Mums trūksta svarbių žmonių, o naujieji labai gerai integruojasi. Turime turėti truputį kantrybės, net jei niekas sporto pasaulyje jos ir nebeturi“, – po pergalės „Palau Blaugrana“ arenoje spaudos konferencijoje kalbėjo Š. Jasikevičius.

Ispanijos ACB pirmenybėse Š. Jasikevičiaus vadovaujama „Barcelona“ (6/1) sekmadienį savo aikštėje 72:69 (23:19, 27:19, 15:12, 7:19) pranoko kitą Katalonijos regiono komandą – Žironos „Basquet“ (2/5).

Lietuvis išskyrė 16 taškų surinkusio Osaro da Silvos pasirodymą: „Jo krepšinio intelektas yra labai aukštas. Turime būti labai patenkinti Oscaro žaidimu, jis tobulėja dideliais žingsniais. Galbūt kiti neišnaudoja savo galimybių, tačiau ne kiekvienas žaidėjas gali kasdien žaisti labai gerai. Tai yra ganėtinai sudėtingai.“

Anot stratego, galbūt tik pačios rungtynės galėjo jo auklėtinių būti nulemtos anksčiau. „Tačiau aš taip pat suprantu savo vaikinus, nes dėl mano rotacijos jie kartais patenka į sudėtingas situacijas. Tai darau norėdamas visiems suteikti šansą. Aišku, tai negali būti pasiteisinimas, tačiau viskas daug sudėtingiau“, – kalbėjo jis.

„Barcelona“ treneris pripažino, kad pergalė penktadienį prieš iki tol nepralaimėjusius Stambulo „Fenerbačhe“ krepšininkus galėjo padaryti meškos paslaugą: „Visuomet sunkiau žaisti po svarbios pergalės. Mums taip ir nutiko. Sekmadienį praradome rungtynių kontrolę, tačiau sugebėjome neprarasti šalto proto ir tai yra pozityviausias dalykas.“

Šaras negailėjo pagyrų Rokui Jokubaičiui, kuris nugalėtojams per 20 minučių pelnė 4 taškus, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir atkovojo 3 kamuolius. Lietuvos rinktinės įžaidėjas oficialiai sužaidė 100-ąsias savo rungtynes su „Barcelona“ marškinėliais.

„Rokas yra fantastiškas žaidėjas. Jo amžiuje, nepametant galvos tiek pasiekti... Neabejotinai labai sudėtinga tokio amžiaus patekti į „Barcelona“ ir gauti komandoje tokį vaidmenį. Man tai turi daug reikšmės, nes aš pamenu jo pirmuosius žingsnius „Žalgiryje“, kai jis dar buvo 16-os metų. Jis dar turi kur tobulėti. Jis sakė, kad tikisi sulaukti ir savo 300-ųjų rungtynių Barselonoje“, – sakė Š. Jasikevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją