„Olympiakos“ šiuo metu Eurolygoje turi trijų pergalių seriją ir su 6 pergalėmis bei 4 pralaimėjimais turnyre rikiuojasi penktoje vietoje, „Žalgiris“ turi atvirkštinį santykį (4/6) ir lentelėje užima 9 vietą.

Per vasarą Graikijos vicečempionų gretose įvyko nemažai pasikeitimų. Į Pirėjų prieš sezoną atvyko latvis Janis Timma iš „Baskonia“, bulgaras Sasha Vezenkovas iš Barcelonos bei naudingiausiu praėjusiame ture tapęs Zachas LeDay. Amerikietis praėjusiame sezono rungtyniavo Izraelyje.

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius vis dar negalės naudotis Pauliaus Jankūno paslaugomis. Veterano sveikatos būklė gerėja, tačiau rungtynes su „Olympiakos“ kapitonas dar turės praleisti.

„Turėjome laiko pailsėti, žaidėjai gavo kelias dienas laisvas, žiūrėsime, koks bus to rezultatas. Daugmaž viską išpildėme, ką norėjome, tik P. Jankūno neišgydėme, teks kovoti be jo.

Lyg viskas vyksta pagal planą, aišku, norėjosi, kad Paulius greičiau sugrįžtų, bet tokių traumų negali kontroliuoti. Jis kasdien daro vis daugiau, neaišku, kiek užtruks. Galima tikėtis, kad jis kitą savaitę jau sugrįš“, - trečiadienį žurnalistams kalbėjo Š. Jasikevičius.

Pasak Šaro, rytojaus varžovas – aukščiausio kalibro komanda, kurios lyderiai daugelį metų yra tie patys.

„Žaisime prieš tikrai kietą komandą, kuri turi puikų, čempionišką mentalitetą. Svarbiausia nenusileisti šiuo aspektu. Nemanau, kad mums trūksta kovingumo ar aistros, bet, žaidžiant prieš juos, tai yra ypač svarbu.

Stengsimės jų lyderiams apsunkinti gyvenimą, nors jie vis tiek pridarys mums, ką ir visiems pridaro. Turime priversti juos dirbti kuo sunkiau, kad neprimestų lengvų taškų.

„Olympiakos“ lyderiai tie patys. Viskas sukasi apie Vassilį Spanoulį ir Giorgio Printezį, o kiti žaidžia iš jų. Tačiau juos irgi reikia gerbti. Vienas iš faktorių bus Zachas LeDay, kuris įmeta daug lengvų taškų, gali bėgti į greitą puolimą, atsikovoti kamuolius, jo agresyvumas ir aktyvumas yra aukščiausio lygio. Metikų jie irgi turi. Janis Strelniekas sugrįžta į forma. Tai yra puiki komanda“, - varžovus apibendrino Š. Jasikevičius.

Bene ryškiausias pokytis Pirėjo klube – naujasis vyriausiasis treneris. Po nevykusio sezono graiką Ioannį Sfairopoulą pakeitė garsusis Davidas Blattas. Pasak „Žalgirio“ stratego, kai kurie žaidimo momentai tikrai pasikeitė, tačiau mentalitetas liko.

„Sunku pasakyti, gal praeitų metų „Olympiakos“ buvo lėtesni. N. Williamsas-Gossas ir Z. LeDay prideda greito puolimo. Žaidimo braižas yra kitoks. Tačiau viskas sueina ten pat: G. Printezio centravimas, V. Spanoulio du prieš du su galimybe išprovokuoti baudas ir nuspręsti rungtynes. Čempioniškas klubas – čempioniškas mentalitetas“, – sakė Š. Jasikevičius.

Graikų komandoje yra ir kitų sąsajų su „Žalgiriu“. „Olympiakos“ sudėtyje yra pernai Kaune žaidęs Axelis Toupanas bei vasarą intensyviai į „Žalgirį“ kviestas Nigelis Williamsas-Gossas. Apie pastarąjį krepšininką Š. Jasikevičius išsiplėsti nenorėjo.

„Nieko smagaus, ne mūsų žaidėjas, man nieko smagaus dėl jo nėra. Taip jau yra, tokia mūsų dalia, atėjo kažkas permušė ir viskas“, – turėdamas galvoje finansiškai geresnį „Olympiakos“ pasiūlymą įžaidėjui kalbėjo Šaras.

Kalbėdamas apie savo komandos bėdas ir apie tai, kas trukdo komandai siekti daugiau pergalių ir pakartoti praėjusių metų gruodžio pasiekimus, kuomet buvo pasiekta 5 pergalių serija, Š. Jasikevičius nedvejodamas pirštu dūrė į gynybą.

„Kaip komanda mes turime daryti mažiau gynyboje klaidų, kurios kainuoja mums daug taškų. Jei pagerintume gynybą, tikrai turėtume galimybę pasiekti kažkokią pergalių seriją ar kabintis už aštuntuko.

Be gynybos mes neturime jokių galimybių. Man labai nepatinka, kad tas klaidas daro žaidėjai, kurie nėra naujokai. Jie turi būti mūsų solidžiausi žaidėjai, bet ne viskas gaunasi, kaip norisi.

Mūsų puolimo skaičiai yra tikrai neblogai, tiek efektyvumas, tiek agresija tikrai geri. Dėl gynybos senbuviai tikrai turėtų pasitempti. Pauliaus trūkumas labai jaučiasi, jis ir užrėkti gali ir susikeisti – visi tie dalykai kuriuos moka tik veteranai“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Rungtynės prieš „Olympiakos“ Kauno „Žalgirio“ arenoje prasidės 20.00 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)