Kino teatre buvo surengta filmo „Kapitonas“ premjera, į kurią Kauno „Akropolyje“ rinkosi gausus kviestinių svečių būrys. Tarp jų ir ne vienas žinomas krepšinio pasaulio žmogus ar buvęs P.Jankūno bendražygis.

Simboliška, bet filmo apie P.Jankūną režisierius Rimvydas Čekavičius filmo premjerai pasirinko lapkričio 13 dieną. Skaičius, kuris kapitoną lydėjo per visą jo karjerą.

„Mano numeris buvo 13, arenoje taip pat kabo marškinėliai šiuo numeriu, todėl ta diena prašėsi, kad būtų 13. Dar ir pirmojo sūnaus gimtadienis lapkričio 13 d., sutampa daug progų ir švenčių, todėl labai gražu“, – „Žalgiris Backstage“ laidos vedėjai Eglei Jurgaitytei po filmo premjeros pasakojo P.Jankūnas.

„Čia buvo mano idėja. Derinau pagal visus tvarkaraščius ir žiūrėjau, kad tokia data papultų“, – sakė jau ne vieną dokumentinį filmą sukūręs režisierius.

P.Jankūnas taip pat prisiminė, kad iš pradžių R.Čekavičiaus pasiūlymą kurti filmą atmetė.

„Iš pradžių atsakymas buvo ne, bet jis taktiškai pasiūlė, grįžti namo ir pasitarti su šeima. Pasitarėme su žmona ir nusprendėme, kad būtų gražu turėti visus video vienoje vietoje.

Jie buvo radę net tokių video, apie kuriuos nežinojau. Kai būsime seni, susėsime, parodysime anūkams, nes jie jau nežinos, kas tas senelis buvo“, – prisiminė P.Jankūnas.

„Pati pirma idėja kilo prieš trejus metus, prieš pandemiją. Filmą pradėjome kurti, kai jis buvo atsarginis krašto puolėjas, o dabar jis yra direktorius. Viskas vyksta savo laiku. Filmas apie Paulių man yra apie vertybes: jis yra išlaikytas, lojalus, mylintis Kauną ir „Žalgirį“. Pagalvojau, kad man būtų garbė sukurti apie jį filmą“, – pasakojo R.Čekavičius.

Filmo premjerą gyvai stebėjo ir būrys šio sezono „Žalgirio“ krepšininkų, o po filmo savo įspūdžiais pasidalijo Arnas Butkevičius.

„Labai patiko, įdomus filmas, neprailgo. Man patiko pati idėja, apie jo žmogiškas savybes, kaip apie jį atsiliepė kiti žmonės. Jeigu man būtų tekę kalbėti apie Paulių, kalbėčiau apie jį kaip varžovą – nešvarius žaidimus, nustebusį veidą“, – juokavo krepšininkas.

Prie juokų prisidėjo ir kitas ilgametis bendražygis Jonas Mačiulis, kuriam filme taip pat teko pasisakyti.

„Su Mantu Kalniečiu juokavome, kad mums visos tos istorijos jau žinomos ir iš savo asmeninių archyvų apie jį padarytume dar geresnį filmą“, – kvatojosi ilgametis žalgirietis.

Be krepšininkų, kino salėje netrūko ir buvusių P.Jankūno trenerių. Ypatingą vietą tiek jo karjeroje, tiek filme užėmė Antanas Sireika.

„Pamačiau daug dalykų, kurių nesitikėjau. Nesitikėjau, koks jis vyras, ką jis pergyveno, ką jis galvojo ir, ką apie jį kalba žmonės. Jeigu po filmo reiktų apibūdinti Paulių – vyras, su kuriuo jautiesi ramiai. Pabaigoje mane taip sugraudino, kad net ašara išbėgo“, – emocijomis po filmo dalinosi A.Sireika.

Filmą „Kapitonas“ Lietuvos kino teatruose visi norintys žiūrėti galės jau nuo lapkričio 18 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją