„Po truputį pradeda matytis pokyčiai. Trenerio Andrea Trinchieri braižas ir jo patirtis galbūt leido suvaldyti situaciją. Jis daug individualiai kalbasi su žaidėjais, stengiasi išaiškinti, ko tiksliai iš jų nori, kur yra jų stipriosios pusės, kaip jis įsivaizduoja juos žaidžiančius. Visi turime pasitempti, pridėti, kad rezultatas imtų gerėti, – zalgiris.lt apie naują trenerį iš Italijos kalbėjo P. Jankūnas. – Buvome ir vakarienės su treneriu. Sėdime, šnekamės. Jis išsitraukia telefoną ir užsirašo kažkokį derinį. Klausiame, ką čia darote? Jis atsako, kad visada taip: jeigu tik šauna mintis, ją užsirašo. Nesvarbu, ar gera, ar bloga – galbūt bus vėliau panaudota.“

Gruodį „Žalgiris“ išsiskyrė su klubui nuo 2021–2022 m. sezono pabaigos vadovavusiu Kaziu Maksvyčiu. Kalbėdamas apie prastos pirmosios sezono pusės priežastis, P. Jankūnas išskyrė kelis galimus faktorius.

„Dabar jau geriau jaučiuosi. Gruodis buvo labai sudėtingas, daug įtampų. Vasaros pabaigoje, sezono pradžioje buvo likę 80 proc. buvusios komandos. Atrodo, kad tas sezonas turėtų būti stabilus ir gražus, rezultatai gerėti. Bet kiekvienas sezonas yra kitoks, krepšinis yra dinamiškas žaidimas. Daug visokių faktorių – traumos, žaidėjų išvykimas, atvykimas, prisiderinimas prie komandos. Tai – sudėtingas procesas. Man, kaip naujam vadovui, tikrai buvo daug pamokų – gerų ir blogų. Visa tai yra patirtis, kuri padės ateityje“, – aiškino „Žalgirio“ direktorius.

„Žalgirį“ paliko Ignas Brazdeikis ir Nazas Mitrou-Longas. Prisijungęs naujokas Edmondas Sumneris pratinasi prie komandos žaidimo po karjeros NBA lygoje. Kitas naujokas Austinas Hollinsas jau paliko komandą pasveikus Arnui Butkevičiui.

Dalindamasis mintimis apie žaidėjų paieškas, P.Jankūnas išskyrė, kad situacija renkantis žaidėjus sudėtinga – ne visada su jais pavyksta pasirašyti sutartis.

„Norėtųsi, kad tos žaidėjų paieškos būtų greitesnės. Išvykus I. Brazdeikiui, nustatėme standartą, kokio žaidėjo norime – panašaus į Iggy. Turėjome 2 ar 3 variantus, jie buvo iš Europos taurės turnyro, savo komandų lyderiai. Bet po pokalbių su jų klubais supratome, kad jie nebus paleisti net už išpirką. Tos paieškos turėjo keistis, buvo noras, kad žaidėjas turėtų europinės patirties, kad jis greičiau įsilietų į komandą. Tada nepavyko rasti tokio žaidėjo ir pradėjome žiūrėti į NBA ir G lygos rinką. Mūsų skautas Erikas Kirvelaitis tikrai darė didžiulį darbą, bet nebuvo lengva rasti žaidėjų. Ir kiti Eurolygos klubai ieško žaidėjų, ir beveik visi – tų pačių pozicijų“, – teigė P. Jankūnas.

Žalgiriečiams Eurolygoje liko sužaisti 13 reguliaraus sezono rungtynių. P. Jankūnas aiškino, kad komanda neturi skaičiuoti, kiek reikia iškovoti pergalių norint žengti toliau, o privalo kautis kiekviename susitikime.

„Tiesiog nereikia žiūrėti į lentelę. Mums yra svarbios kiekvienos artėjančios rungtynės. Turime savo tikslus. Visų pirma, gerinti žaidimą, tarpusavio supratimą. Rungtynės po rungtynių turime gyventi. Sužaidžiame vienas, stengiamės laimėti. Laimime – valio. Nelaimime – darome išvadas, analizuojame, treniruojamės toliau ir taip gyvename. Jeigu pradėsime žiūrėti, kad iš likusių 13 rungtynių reikia laimėti 11, nedaug kas patikės, kad taip gali nutikti. Jeigu galvosime tik apie artėjančias rungtynes, neužsidėsime spaudimo. Ką gali žinoti – balandį pasižiūrėsime, kaip mums sekėsi“, – dėstė klubo vadovas.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją