Leliūnų atstovai iš viso žaidynėse pralaimėjo tik pačią pirmą kovą būsimiems trečiosios vietos laimėtojams Tauragės virvės traukikams. Visus kitus susitikimus uteniškiai laimėjo.

„Tai, kad pralaimėjome tik vieną kovą, o visus kitus paguldėme ant menčių – man ypač patiko“, – šyptelėjo J. Vilkas, buvęs irklavimo sporto meistras, šiai sporto šakai atidavęs 11 metų – nuo 1972 iki 1983 m. Buvo ilgametis Lietuvos rinktinės narys, atstovavo SSRS „Dinamo“ draugijos rinktinei.

Seniūnijų žaidynėse J. Vilkas dalyvauja kone kasmet. Čia jis yra žaidęs ir krepšinį, rungęsis smiginio varžybose.

Tačiau dabar žinomo krepšininko tėvas pripažįsta, kad virvės traukimas – pats rimčiausias sportas, todėl jį ir pasirinko. „Krepšinis yra tik žaidimas, o virvės traukimas – jau sportas, susijęs su „mirties tašku“ ir finišu. Kokias sporto šakas esu bandęs, virvės traukimas savo sunkumu neprilygsta nė vienai jų. Tarkime, irklavime yra tokia fazė, jog gali pasilsėti. O virvės traukime tokių akimirkų nebūna. Įsitempi lyg virvė ir toks būni tris minutes“, – tikino J. Vilkas.

Vienose žaidynėse jis virvę traukė su sūnaus padovanotais sportiniais batais. „Jie buvo puikūs, tuos batelius ypač mėgau, tačiau jie jau nusidėvėjo. Dabar rungtyniavau su skolintais gerais auliniais batais. Komandoje buvau vienas aukščiausių, tad tarp komandos draugų prie virvės stovėjau priešpaskutinis.“

Paklaustas, kaip vertina savo sūnaus Europos čempionate, J. Vilkas pašmaikštavo: „Jonas dabar su manimi nekalba, tik su prezidente.“ Ir rimtai pridūrė, jog yra įsitikinęs, kad tik dabar, sulaukęs 25-erių, J. Valančiūnas pradės rodyti geriausią krepšinį, kokį gali.

„Ketverius-penkerius metus jis dar kops į viršų. Daug kas priklausys nuo komandos, kaip jam seksis“, – neabejoja Toronto „Raptors“ žaidėjo tėvas

Po Europos čempionato J. Valančiūnas Lietuvoje praleido beveik dvi savaites. Per tą laiką spėjo ir su šautuvu pasivaikščioti po miškus. „Jonas – gamtos vaikas, jis ne tik žvejoja, bet ir medžioja, Lietuvoje priklauso medžiotojų būreliui. Medžioklę Jonas labai mėgsta, tai – didelė jo aistra“, – pasakojo J. Vilkas. Humoro nestokojantis uteniškis šyptelėjo, kad pagal Vilko prigimtį medžioklė ir jam patinka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)