Penkios žurnalisto išskiriamos priežastys: geresnė gynyba, lyderiai žaidžia karjeros sezonus ir tapo dinamišku duetu, geresnė komandinė dvasia ir tarpusavio supratimas, pajėgesnis atsarginių žaidėjų suolelis, „iškilęs“ J. Valančiūnas.

23-ejų lietuvis komandos puolime žaidžia efektyviausiai, dažniau atlieka rezultatyvius perdavimus, yra vienas geriausiai visoje NBA dėl atšokusių kamuolių besigrumiančių žaidėjų. Be to, 213 cm ūgio uteniškis šiemet patobulino savo gynybą, dėl kurios buvo kritikuojamas pastaruosius trejus metus.

„Žaidžiant du prieš du jis visada atsiduria toje pačioje situacijoje – visos komandos stengiasi taškus rinkti per jį. Manau, kad jam tai atsibodo. Bet galiu pasakyti, kad jo reakcija su kiekviena diena gerėja“, – apie JV žaidimą gynyboje atsiliepė Kyle'as Lowry.

„Jam vis geriau sekasi skaityti situacijas, ypatingai rungtynių pabaigose“, – „centrą“ iš Lietuvos pagyrė ir treneris Dwane'as Casey.

Naujos komandos gynybinės gudrybės ir paties J. Valančiūno tobulėjimas leidžia „Raptors“ strategui lietuviu vis dažniau pasitikėti lemiamais mačų momentais. O kadangi jis yra itin galingas puolime, tai Toronto ekipai suteikia milžinišką naudą.

Lietuvis šiame NBA sezone per 28 rungtynes aikštelėje vidutiniškai praleisdavo 27 minutes, pelnydavo 12,4 taško ir po krepšiais sugriebdavo 9,3 atšokusio kamuolio, o „Raptors“ su 30 pergalių ir 15 nesėkmių Rytų konferencijoje užtikrintai rikiuojasi antroje pozicijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)