Dabar aš susirūpinęs tik dėl vieno. Dėl to, kad šitoje serijoje mums reikės žaisti penkerias rungtynes, o nebe ketverias.
Jonas Valančiūnas
„Raptors“ komanda buvo laikoma šios ketvirtfinalio serijos favorite, tačiau pirmasis mačas Toronte šeimininkams susiklostė itin nesėkmingai. Toronto krepšininkai šeštadienio vakarą pralaimėjo 90:100 (serijoje iki keturių pergalių atsilieka 0-1), o „Raptors“ lyderiai liūdino savo sirgalius. Kol ekipą į priekį tempė atsarginiai, DeMaras DeRozanas ir Kyle'as Lowry tiesiogine to žodžio prasme šaudė pro šalį – pataikė tik 8 iš 32 metimų, įskaitant vos 1 tritaškį iš dešimt.

Bėdų buvo ir daugiau. Nors pats J. Valančiūnas dar trečiojo kėlinio viduryje pagerino jam pačiam priklausiusį „Raptors“ atkrintamosiose varžybose atkovotų kamuolių rekordą (19), aikštę 12 taškų pelniusiam lietuviui anksčiau laiko jam teko palikti dėl per anksti išnaudoto asmeninių pražangų limito (vos per 21 min.).

Nieko keisto, kad po rungtynių socialiniuose tinkluose sirgaliai ėmė traukti per dantį „Raptors“ dėl besikartojančio scenarijaus (Toronto klubas po pirmojo atkrintamųjų varžybų rato iš varžybų iškrito ir pernai, ir užpernai), o Kanados komandos žaidėjai sulaukė ne pačių patogiausių žiniasklaidos klausimų.

Pats J. Valančiūnas aikštėje neslėpė pasipiktinimo dėl kelių arbitro jam užfiksuotų pražangų kovoje dėl kamuolio, tačiau po rungtynių sugebėjo numalšinti emocijas ir, laukdamas antrojo susitikimo, mėgino išlikti pozityvus.

„Kartais taip nutinka. Ir tai ne pirmas kartas. Tu turi tai pakelti, negali pasiduoti gniuždančiam jausmui. Tai nelengva, nes tu nori, kad viskas būtų gerai. Jokiu būdu negali pasiduoti neigiamoms emocijoms“, – didelį arbitro fiksuotų pražangų kiekį komentavo 23-ejų lietuvis.

Komentuoti socialiniuose tinkluose pasirodžiusios kritikos J. Valančiūnas nepanoro, pareikšdamas, kad ją paneigti turi aikštėje.

„Aš nelabai turiu ką pasakyti tiems žmonėms, nes mes ištaisysime situaciją. Tai – ne kalbų laikas, viską reikia parodyti aikštėje. Turime laiko pasiruošti. Labai lengva sėdėti namuose ir kažką rašyti, arba kalbėti kažką po treniruotės aiškinant, kad mes viską pakeisime. Tos šnekos neduoda visiškai nieko. Mes turime tai parodyti aikštėje per antrąsias rungtynes, ir ne tik per jas – per visas likusias“, – rėžė lietuvis.

Apskritai, anot J. Valančiūno, pralaimėjimas pirmosiose rungtynėse dar nieko nereiškia.

„Dabar aš susirūpinęs tik dėl vieno. Dėl to, kad šitoje serijoje mums reikės žaisti penkerias rungtynes, o nebe ketverias, – rėžė lietuvis. – Aš pats tiesiog atlieku savo darbą, kovoju dėl kiekvieno kamuolio, statau užtvaras, kovoju dėl pozicijos gynyboje. Tai – mano darbas, kurį turiu atlikti kiekvieną naktį“.

„Raptors“ treneris Dwane'as Casey prieš antrąsias serijos rungtynes pažymėjo, kad jo auklėtiniai naktį iš pirmadienio į antradienį Toronte privalės draskytis lyg žvėrys.

„Kai tau trejus metus iš eilės pirmose serijos rungtynėse išspardo užpakalį, tu turi kitose žaisti taip tarsi jos būtų žūtbūtinės“, – pareiškė jis. – Problema ta, kad K. Lowry ir D. DeRozanas pirmose rungtynėse tiesiog nepataikė sau įprastų metimų. Tiesiog nepataikė, nors juos atliko iš gerų pozicijų.“

Tuo metu pro šalį į krepšį šaudęs D. DeRozanas situacijos apskritai nedramatizavo. „Nieko baisaus. Tai tik balutė. Jų batai šiek tiek sudrėko, o mūsų – dar sausi, tikrai nieko baisaus“, – vaizdingai seriją iki keturių pergalių apibūdino vienas „Raptors“ lyderių.

Antrosios serijos tarp „Raptors“ ir „Pacers“ rungtynės taip pat vyks Kanadoje, o „Toronto Sun“ analitikas Mike'as Ganteris prieš šias jas prognozuoja, kad J. Valančiūnas turi būti vienas iš svarbiausių faktorių aikštėje.

„Pacers“ neturėjo atsakymo, ką daryti su J. Valančiūnu. 19 atkovotų kamuolių yra labai daug, tačiau faktas, kad iš jų net 11 sugriebta puolime – išvis neįtikėtina. Tai yra dominavimas. J. Valančiūnui nesisekė dėl pražangų, tačiau jeigu jis būtų išlikęs aikštėje ilgiau, „Pacers“ situacija būtų buvusi visiškai kitokia“, – antrojo mačo išvakarėse J. Valančiūno įtaką žaidimui išskyrė M. Ganteris.

Rungtynės tarp „Raptors“ ir „Pacers“ prasidės naktį iš pirmadienio į antradienį 2 val. Lietuvos laiku.

Beje, „Raptors“ yra vieninteliai, kurie šiemet pralaimėjo pirmą atkrintamųjų mačą savo arenoje – visos kitos aukščiau reguliariajame sezone finišavusios Rytų ir Vakarų konferencijų komandos pirmame susitikime buvo pajėgesnės ir pirmauja serijose 1:0.

Praėjusio sezono Rytų konferencijos ketvirtfinalio serijoje Toronto komanda su J. Valančiūnu 0-4 pralaimėjo Vašingtono „Wizards“, o dar prieš sezoną 3-4 turėjo pripažinti Bruklino „Nets“ pranašumą.

Visas šios serijos tvarkaraštis:

1 rungtynės – Toronte balandžio 16 d. 19.30 val. Lietuvos laiku
2 rungtynės – Toronte balandžio 19 d. 2.00 val. Lietuvos laiku
3 rungtynės – Indianoje balandžio 22 d. 2.30 val. Lietuvos laiku
4 rungtynės – Indianoje balandžio 23 d. 22.00 val. Lietuvos laiku
5 rungtynės* – Toronte balandžio 26 d.
6 rungtynės* – Indianoje balandžio 29 d.
7 rungtynės* – Toronte gegužės 1 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)