Trečiadienio vakarą „Stade Pierre Mauroy“ stadione Jono Kazlausko auklėtiniai įveikė varžovus po pratęsimo rezultatu 95:85 ir garantavo sau mažiausiai bilietą į olimpinės atrankos turnyrą.

„Tikslas – aukso medaliai. Dabar tikrai negalime sustoti. Geras jausmas būti pusfinalyje, bet negali ties juo užmigti ir galvoti, kad viską pasiekei“, – pabrėžė vidurio puolėjas.

„Tiek jėgų atidavėme, pratęsimas išvargino ir fiziškai, ir psichologiškai. Bet esame nepaprastai laimingi“, – sakė Mantas Kalnietis.

Šįkart centrinė figūra aikštėje buvo J. Valančiūnas, pelnęs 26 taškus ir atkovojęs 15 kamuolių. Jo tiesioginis oponentas ir buvęs komandos draugas Toronto „Raptors“ klube Andrea Bargnani atsakė 21 tašku.

„Jis – kitoks žaidėjas nei aš, nežaidžia prie krepšio. Išėjęs toliau jis mėtė tritaškius, o Marco Belinelli labai gerai lindo po krepšiu, buvo labai sunku visur suspėti. Bet nebuvo taip, kad kojos jau nebeklausytų. Su fiziniu nuovargiu mums viskas buvo gerai.

Žaidėme kaip komanda, viskas buvo taip, kaip planavome. Dalinomės kamuoliu, kritome ant grindų, vienas kitam padėjome, todėl ir pasiekėme šitą pergalę“, – įsitikinęs J. Valančiūnas.

Pusfinalyje prieš lietuvius stos serbai, trečiadienį 89:75 pranokę Čekijos komandą. Dėl vietos finale taip pat kovos titulą ginantys turnyro šeimininkai prancūzai ir ispanai.

„Manau, kad mums tai nebuvo geriausios rungtynės, nes prieš serbus reikės dar geresnių“, – pridėjo J. Valančiūnas.

Rungtynės tarp Lietuvos ir Serbijos Lilyje vyks penktadienį 22 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (329)