„Kai pasipylė į aikštę petardos ir mes nubėgome į rūbinę, policija atskyrė mus nuo visų kitų žmonių, nieko neprileido. Rungtynės buvo nutrauktos apie 23 valandą vakaro, o į viešbutį grįžome apie pusę trijų nakties. Visą laiką sėdėjome rūbinėje ir laukėme, kol visi išsiskirstys iš arenos, kad nekiltų pavojus mūsų saugumui“, - pasakojo buvęs žalgirietis.

Paklaustas, kaip taip nutinka, kad fanai į arenas įsineša pavojingų daiktų, J. Mačiulis viską paaiškino paprastai.

„Susirenka 300 žmonių prie arenos be bilietų, vienu metu pradeda šturmuoti įėjimą, bėgti pro vartus ir apsaugai nieko kito nelieka, kaip tik duoti kelią. Tokiu būdu ir patenka į areną chuliganai. O įėjimą kontroliuoja maždaug 60-ies metų senjorai. Ką jie gali padaryti prieš dvidešimtmečius?“, - „Lietuvos ryto“ televizijai stebėjosi jis.

Puolėjas iš Lietuvos pasipiktino ir tuo, kaip apsauginiai elgėsi prasidėjus neramumams: „Apsauginiai patys pirmi arenoje subėgo į tunelį slėptis nuo petardų, o mums beveik nepalikta vietos, užkištas išėjimas iš arenos. Tai ar čia apsauga?“

Primename, kad rungtynės buvo nutrauktos, kai likus žaisti 1 min. 27 sek. ir „Panathinaikos“ pirmaujant 76:72, arenoje kilo chaosas.

Tik dėl laimingo atsitiktinumo nenukentėjo J. Mačiulis, kuris, stengdamasis išvengti skrendančių daiktų, judėjo link aikštės vidurio, tačiau tuo metu visiškai šalia jo nukrito padegamasis užtaisas - laimei, nusisukusį J. Mačiulį apie gresiantį pavojų spėjo įspėti Kostas Tsartsaris. Tiek lietuvis, tiek jo komandos draugai iškart pasileido bėgti į tunelį.

Pergalė buvo įskaityta svečiams ir jie laimėjo finalo seriją rezultatu 3:0 bei 33-ią kartą istorijoje tapo šalies čempionais.

J. Mačiulis nugalėtojams per 26 min. pelnė 11 taškų (2/4 dvitaškiai, 2/5 tritaškiai, 1/1 bauda).

Neabejojama, kad „Olympiacos“ klubo, kurio gretose žaidžia kitas lietuvis - Martynas Gecevičius, laukia griežtos sankcijos. M. Gecevičiaus trečiadienį aikštelėje nepasirodė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)