Po įspūdingos ketvirtfinalio serijos pradžios komandos kapitonas Paulius Jankūnas nepuolė į euforiją ir mato komandos žaidime dar aibę vietos tobulėjimui ir korekcijos.

„Rungtynės buvo tokios, kokių ir tikėjomės. Jos buvo klampios, negražios, buvo daug kontakto, daug lėto žaidimo, visa kita. Bet smagu, kad po sunkios pradžios kai atsilikome dviženkliu skirtumu, mums pavyko atsitiesti, išlyginti rezultatą ir netgi laimėti“, – džiaugėsi P. Jankūnas.

Patyręs žalgirietis šiame mače nebuvo rezultatyvus (4 taškai, 2/7 dvitaškiai), tačiau atkvojo 7 kamuolius ir gynyboje visą mačą patikimai kovojo su varžovų aukštaūgiais.

Pratęsimui baigiantis kairiarankio P. Jankūno metimas kabliu tarsi padėjo paskutinį akcentą rungtynėse – žalgiriečiai įgijo 6 taškų pranašumą ir oponentams tapo nebepavejami. Keistas ir drąsus Pauliaus metimas netgi privertė suošti visą „Taikos ir draugystės areną“.

Kapitonas nustebino ir rezultatyvų perdavimą atlikusį Artūrą Milaknį.

„Numečiau jam tą pasiuką, galvojau – mes tritaškį. Bet įnirtingai ėmė veržtis po krepšiu ir pataikė tokį tolimą, gerą kablį. Sudėjo taškus ant i“, – šypsojosi 16-a taškų pelnęs A. Milaknis.

– Rungtynių pradžioje varžovams leidote nutolti 15 taškų. Ar komanda jautė startinį jaudulį?, – žurnalistai paklausė P. Jankūno.

– Nežinau, ar čia jaudulys. Pirmoje mačo pusėje tiesiog būna tokia mūsų komandos liga.

Rungtynės buvo tokios, kokių ir tikėjomės. Jos buvo klampios, negražios, buvo daug kontakto, daug lėto žaidimo, visa kita. Bet smagu, kad po sunkios pradžios kai atsilikome dviženkliu skirtumu, mums pavyko atsitiesti, išlyginti rezultatą ir netgi laimėti.

– Kas leido išlikti rungtynėse atsiliekant tokiu dideliu taškų skirtumu?

– Kova dėl kamuolių, gynyba, tas ir leido išlikti. Kai nepataikai metimų, tada eini kovoti kamuolių. Reikia stengtis, dengtis, ir bandyti pakeisti situaciją puolime.

– Gynyba prieš Vassilį Spanoulį – kas suveikė ir kas nesuveikė?

– Daug dalykų pabaigoje nepavyko, daug – pavyko. Buvo dalykų, kurių neplanavome . Žiūrėsime video, aiškinsimės, kaip reikia juos stabdyti ir ruošimės kitoms rungtynėms.

– Pataikėte sunkų kablį rungtynių pabaigoje. Kaip pats vertinate tą metimą?

– Kai negali įmesti normalių metimų, tai meti tokią nesąmonę ir įkrenta (juokiasi). Jei rimčiau, tai tiesiog pasisekė.

„Žalgirio“ ir „Olympiakos“ serijos tvarkaraštis

Balandžio 20 d. 21.15 val. Pirėjas.

Balandžio 24 d. 20.00 val. Kaunas.

Balandžio 26 d. 20.00 val. Kaunas. (jei prireiktų)

Gegužės 1 d. Pirėjas. (jei prireiktų)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)