Iki reguliaraus Eurolygos sezono pabaigos liko vos trys turai, tačiau nežinomųjų – daugybė. Aiškūs tik keli dalykai. Pirma, Madrido „Real“ jau užsitikrino pirmą vietą. Antra, dar šešios komandos tikrai žino, kad jau turi vietą atkrintamosiose arba įkrintamosiose.

Kova dėl pozicijų pirmame dešimtuke – ypač arši: keturios komandos – Milano „Olimpia“, Belgrado „Partizan“, „Valencia“ ir Stambulo „Anadolu Efes“ turi po 14 pergalių, dvi – Miuncheno „Bayern“ ir Kauno „Žalgiris“ – po 13.

Graikijos Basketballguru analitikas įvertino Eurolygos komandų galimybes užimti konkrečias vietas reguliariojo sezono finiše.

Analizėje paskaičiuoti galimi 50 tūkst. skirtingi scenarijai, pasitelkti komandų reitingai, grįsti rezultatais nuo 2016/2017 m. sezono.

Remiantis šia analize, Kauno „Žalgiris“ turi vos 0,3 proc. tikimybę užimti 9-ą vietą ir tik 2 proc. tikimybę finišuoti 10-oje pozicijoje.

Labiausiai tikėtina, kad Kauno ekipa liks 15-oje vietoje, tam skiriama 42 proc. Vos keliolikos proc. (11-17 proc.) tikimybė, jog žalgiriečiai pakils iš 15-os vietos ir finišuos 11-14 vietose.

Daugiausiai šansų užimti 10-ą vietą turi dabar šioje pozicijoje žengianti Belgrado „Partizan“ – 40 proc. Apskritai jai skiriami 58 proc., jog serbų ekipa varžysis įkrintamosiose.

Artimiausiai „Žalgirio“ varžovei Milano „Olimpia“ skiriami 18 proc., jog komanda finišuos 10-uke.


Standings provided by Sofascore


Kauno „Žalgiris“

Likę mačai: Milano „Olimpia“ (namie), „Monaco“ (išvykoje), Madrido „Real“ (namie).

„Žalgiris“ vėl atrodo kaip tas, kuris buvo pagavęs bangą prieš rinktinių pertrauką. Dvi galingos pergalės namie sugrąžino kauniečius į kovą. Kol kas Andrea Trinchieri auklėtiniams sekasi su kitų komandų rezultatais, tad lieka tikėtis, kad taip bus ir toliau.

Lietuvos čempionų laukia sunkus likęs tvarkaraštis, o milžiniškos svarbos mačas įvyks jau šį ketvirtadienį, kai namie bus priimta Milano ekipa – tiesioginė konkurentė šiose negailestingose lenktynėse. „Žalgiris“ dizainerius yra įveikęs

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)