Legionierius iš Lietuvos sekmadienį įstabiu metimu paskutinę ketvirto kėlinio sekundę išplėšė pratęsimą namų rungtynėse su Romos „Atlante Eurobasket“.

Svečiams pirmaujant 83:80 Lorenzo Bucarelli turėjo galimybę nuo baudų metimų linijos įtvirtinti savo ekipos pergalę, tačiau jo ranka sudrebėjo.

Kamuolį atkovojęs P. Sorokas nieko nelaukdamas paleido metimą per visą aikštę.

Įvykių posūkis buvo toks staigus, kad rungtynes filmavęs operatorius net nespėjo pasukti kameros į priešingą aikštės pusę.

Bet salėje buvusių televizijos komentatorių reakcija neleido suabejoti – desperatiškas bandymas pasiekė tikslą, lyg golfe pirmu smūgiu įvarant kamuoliuką į duobutę.

Įdomu, jog prieš tai P. Sorokas prametė visus 5 tritaškius.

Vis dėlto pratęsimo metu lietuvio sukurtu stebuklu Kječio atstovai nepasinaudojo ir pralaimėjo mačą 91:95.

Šeimininkų gretose rungtyniavo vos septyni krepšininkai, ir tarp jų lygių neturėjo P. Sorokas.


201 cm ūgio kaunietis žaidė beveik be keitimų (44 min.) ir pasižymėjo 29 taškais (9/14 dvitaškių, 1/6 tritaškių, 8/8 baudų), 15 atkovotų kamuolių ir net 43 naudingumo balais.

Antrosios lygos B grupėje „Pallacanestro Teate“ (3/6) užima devintą vietą tarp 13 ekipų, „Atlante Eurobasket“ (6/4) žengia penkta.

Primename, kad P. Sorokas dar praėjusiame sezone žaidė ne tik aukščiausioje Italijos lygoje, bet ir FIBA Čempionų lygoje. Lietuvis gynė Sasario „Dinamo“ garbę.

Prieš tai buvęs Kauno „Žalgirio“ sistemos auklėtinis ne vienerius metus praleido žemesnių Apeninų pusiasalio divizionų komandose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)