Apie tai savo bloge rašo sporto žurnalistas Tomas Langvinis.

„ACB lygoje - dar vienas Sabonis“, - rašė Madride leidžiamas dienraštis ABC, nepamiršęs pridurti, jog tada, kai Ispanijos lygoje žaidė legendinis Domanto tėvas Arvydas, dabartinis „Unicaja“ klubo naujokas dar nebuvo gimęs.

Andalūzijoje leidžiami „La Opinion de Malaga“ ir „Malaga Hoy“ savo publikacijas papuošė milžiniškomis Domanto nuotraukomis ir, kaip daugelis kitų dienraščių, nepraleido progos pasidžiaugti tuo, kad kelią į vyrų krepšinį A. Sabonio sūnui nutiesė „Malaga“ jaunimo akademija.

17-ečio debiutas tapo dar įsimintinesnis, nes trenerio Joano Plazos sprendimu D. Sabonis rungtynes pradėjo starto penkete. Moksleivis aikštėje praleido 15 minučių pelnė 6 taškus ir surinko 9 naudingumo balus. „Unicaja“ ekipa sėkmingai pradėjo Ispanijos krepšinio čempionatą ir pirmose rungtynėse 97:78 sutriuškino Madrido „Estudiantes“ klubą.

Dėmesio sulaukė visa komanda, kaip ir kitas „Unicaja“ garbę ginantis lietuvis Mindaugas Kuzminskas (pelnė 8 taškus). Šiek tiek daugiau buvo pasakojama apie trenerį J. Plazą, tačiau daugiausiai apie istorinį D. Sabonio debiutą.

„Idealūs taktikos pagrindai, puikus aikštės matymas ir judėjimas joje, užtikrintas darbas gynyboje. Jam dar tik 17 metų, o jo ūgis - 206 cm. Taigi, jis gali dar labiau ūgtelėti. Domantas žaidžia sunkaus krašto pozicijoje, bet yra lieknesnis ir greitesnis nei daugelis kitų tokio paties amplua žaidėjų. Tai gali tapti jo pranašumu“, - „Unicaja“ klubo debiutantą toliau „mėsinėjo“ žurnalistai.

„Jokio jaudulio, jokio sutrikimo aikštėje. Iškart matyti - šiame vaikinuke teka žvaigždės kraujas“, - pagyrimų negailėjo „El Mundo“ ir čia pat nuo patoso perėjo prie rimtų argumentų.

„Jis nusipelnė būti vyrų komandos nariu ir yra tas krepšininkas, kurio reikia komandos treneriui J. Plazai“, - vienbalsiai nusprendė leidiniai SUR bei AS.

Pats Malagos ekipos strategas taip pat nestokojo optimizmo.

„Domantas tikrai žais daugiau. Jis sunkiai dirbo vasarą ir yra vertas vietos komandoje. Domanto progresas - akivaizdus ir tai man patinka. Jis yra nuoseklus krepšininkas, aiškiai žinantis, ko nori“.

D. Sabonis su Malagos klubu profesionalios sutarties nepasirašė, nes nuo kitų metų rudens tikisi išvykti žaisti į JAV studentų krepšinio lygą (NCAA). Net ir nesuprantantis ispaniškai žmogus kiekviename straipsnyje gali rasti pažįstamą ir labai dažnai besikartojantį žodį „historico“.

Ispanai džiaugiasi, kad būtent jų šalyje legendinio Lietuvos krepšininko sūnus pradėjo profesionalo karjerą. Tiesa yra ir tokių leidinių, kurie pernelyg nedžiūgauja retu reiškiniu šiuolaikiniame krepšinyje, kai 17-metis užsienietis žaidžia aukščiausioje Ispanijos krepšinio lygoje ir tai daro Eurolygos komandos gretose.

Madride leidžiamas dienraštis „Marca“ labai atsargiai priminė, kad kylančiai žvaigždutei dar teks išlieti daug prakaito, jei jis nori pasiekti krepšinio aukštumas, nes „la sombra del padre es mas que alargada“, - jo tėvo šešėlis yra daugiau nei ilgas.

Malagos žurnalistų D. Sabonis, M. Kuzminskas ir J. Plaza dažnai vadinami trimis liūtais iš Lietuvos. Ispanai nepamiršta, kad treneris į šį miestą atvyko po praleisto sezono Kaune. Pats 49-erių metų treneris ir dabar dažnai palaiko ryšį su Lietuvoje esančiais draugais. Artimiausių bičiulių J. Plaza paprašė atsiųsti rinktinės sportbačius su Lietuvos vėliavos spalvomis.

Neabejotinai, šio žmogaus įtaka vieniem talentingiausių Lietuvos krepšininkų yra milžiniška, - straipsnį baigia sporto žurnalistas T. Langvinis savajame langvinis.blogas.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)