Mačo pradžia – ketvirtadienį, 20 val.

„Monaco“ pastaruoju metu yra karščiausia lygos komanda – per paskutinius 11 turų laimėjo net 10 kartų ir pakilo iki trečios vietos turnyrinėje lentelėje.

Tiesa, atsipalaidavimu Prancūzijos Rivjeroje nekvepia – komanda vis dar nėra užsitikrinusi tiesioginės vietos atkrintamosiose, taip pat kovoja dėl namų aikštės pranašumo ketvirtfinalyje. Pergalė prieš „Žalgirį“ abu šiuos tikslus įgyvendintų, tad „Monaco“ būsimas mačas yra itin svarbus.

„Žalgiris“ taip pat džiaugiasi sėkminga atkarpa – laimėjo tris iš eilės mačus ir susigrąžino viltis patekti į įkrintamąsias varžybas.

Pergalė Monake jas sustiprintų ir išlaikytų iki pat paskutinio turo, pralaimėjimo ir „Anadolu Efes“ sėkmės prieš „Fenerbahče“ Stambulo derbyje atveju durys užsivertų.

Pirmąjį tarpusavio mačą „Monaco“ Kaune laimėjo 83:79.

Prasti procentai

Analitinio puslapio bballytics.com duomenimis „Monaco“ demonstruojamas puolimo reitingas – šeštas visoje lygoje. Per šimtą atakų monegaskai renka po 115,8 taško, praleidžia – 112. Pagal pastarąjį rodiklį D. Motiejūno ekipa yra septinta Eurolygoje.

„Monaco“ yra viena iš mažiausiai tritaškių metanti lygos komanda – per mačą šių atlieka po 22,6 (15 vieta). Daug dažniau ekipa remiasi dvitaškiais – šių išmeta po 41,3 (2 vieta), bet pataikymas iš šios zonos siekia tik 52,2 proc. (17 vieta).