Portalo „BasketNews.lt“ žiniomis 41 metų R. Javtoko atsisveikinimas su Kauno „Žalgiriu“ susijęs su būsimais Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento rinkimais.

Dar kovo mėnėsį R. Javtokas oficialiai paskelbė, kad sieks pakeisti šalies krepšinio vadovo poste Arvydą Sabonį. Į svarbiausią šalies krepšinio sistemos postą nusitaikęs buvęs Lietuvos nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės žaidėjas į savo komandą pasikvietė žurnalistą Edmundą Jakilaitį ir vieną garsiausių šalies krepšinio specialistų Joną Kazlauską.

R. Javtokui kovoje dėl LKF prezidento posto rugsėjo pradžioje vyksiančiuose rinkimuose teks konkuruoti su žinomais Lietuvos krepšinio treneriais – Ramūnu Butautu ir Vydu Gedvilu.

Antroji A. Sabonio kadencija LKF prezidento poste baigsis po Tokijo olimpinių žaidynių. Šalies krepšinio federacijai A. Sabonis vadovauja nuo 2011-ųjų.

Per šį laiką Lietuvos vyrų rinktinė dayvavo trijuose Europos čempionatuose ir du kartus iškovojo sidabro medalius (2013 ir 2015 m.). Lietuviai taip pat žaidė 2012 m. Londono ir 2016 m. Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, bei 2014 ir 2019 m. Pasaulio krepšinio čempionatuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)