Kaip ir visą turnyrą, taip ir lemiamame mače vokiečius į priekį tempė D. Nowitzki. Jis pelnė 32 taškus, taip pakeldamas savo taškų vidurkį turnyre iki 26,6 per mačą. Tačiau šįkart svarbiausia buvo tai, kad vokietis galėjo džiaugtis ne tik asmeniniais rezultatais, bet ir komandos pasiekimu.

„Po tiek metų nesėkmingų bandymų, pagaliau iškovojęs olimpinį kelialapį jaučiuosi lyg nusimetęs sunkią naštą nuo pečių“, – po pergalės prieš Puerto Riką sakė NBA klubo „Dallas Mavericks“ ir Vokietijos rinktinės lyderis.

Su Vokietijos rinktine D. Nowitzki 2002 metais laimėjo pasaulio čempionato bronzą, o 2005 metais – Europos čempionato sidabrą. Tačiau didžiausia krepšininko svajonė visada buvo žaisti olimpiadoje. Dėl jos D. Nowitzki, geriausias Europos krepšininkas paskutinius keletą metų, kiekvieną vasarą aukodavo atostogas.

„Mano svajonė buvo patekti į olimpiadą. Negaliu sulaukti, kol dalyvausiu joje – žygiuosiu parade, atstovausiu savo šaliai ir gyvensiu olimpiniame kaimelyje“, – kiekvieną olimpinę akimirką D. Nowitzki aiškiai piešia savo galvoje.

Vokiečiams olimpiadoje burtai lėmė pajėgius varžovus – JAV, Ispanijos, Kinijos, Graikijos ir Angolos rinktines. Tačiau Dirkui kol kas svarbiausia tai, kad jis turės galimybę pasirodyti įspūdingiausiame sporto renginyje pasaulyje.

„Nugirdau, kad gavome visus stipriausius varžovus. Bet juk tai olimpinės žaidynės, nereikia tikėtis kažko lengvo“, – kalbėjo naudingiausias 2007 metų NBA krepšininkas.