Tai – didžiausia šio sezono „Lietkabelio“ pergalė.

9:2 – taip rungtynes pradėjo Panevėžio ekipa, nors Emmanuelis Lecomte’as ir bandė tempti į priekį „CBet“. Vis tik šeimininkai sugebėjo pelnyti be atsako 12 taškų, o jų sustabdyti jonaviškiai niekaip nepajėgė. Jau po pirmojo kėlinio „Lietkabelis“ buvo susikrovęs daugiau nei svarią persvarą – 29:11.

Gedimino Oreliko, Panagiočio Kalaitzakio ir Džordže Gagičiaus metimai ėmė visiškai skandinti „CBet“ ekipą (36:11), tiesa, pastaroji kiek stabilizavo padėtį. Pagaliau taškus pelnė Juanas Palaciosas, o įsijungus ir kitiems skirtumas sparčiai tirpo – 28:39. Vis tik Vytenis Lipkevičius leido „Lietkabeliui“ į ilgąją pertrauką išeiti nusiteikus pozityviau – 49:31.

Po pertraukos panevėžiečiai laikė iniciatyvą savo rankose ir toliau (57:36), nepaisant J.Palacioso ir Laimono Kisieliaus bandymo padėti jonaviškiams – 51:69. Žalos nepadarė ir tai, kad Kasparas Bėrzinis greitai baigė rungtynes, nes gavo pražangą puolime, vėliau – gynyboje ir dar techninę. Paskutinis kėlinys teliko formalumu, kuriame panevėžiečiai pergalę įtvirtino.

Įspūdingu tempu taškus rinkęs Gediminas Orelikas nugalėtojams per 17 minučių jų surinko 22 (3/6 dvitaškiai, 4/5 tritaškiai, 4/5 baudos) ir sukaupė 26 naudingumo balus.

„Lietkabelis“: Gediminas Orelikas 22, Džordže Gagičius 14 (7/8 dvitaškiai, 7 atk. kam.), Gabrielius Maldūnas 12, Panagiotis Kalaitzakis 10, Vytenis Lipkevičius ir Dovydas Giedraitis po 9 taškus.

„CBet“: Emmanuelis Lecomte'as 14, Laimonas Kisielius 13, Juanas Palaciosas 11 (8 atk. kam., 5 rez. perd.), Edvinas Šeškus ir Vitalijus Kozys po 8 taškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją